Ne propustite Zijaha Sokolovića i Branka Đurića na Špancirfestu

Od 22. do 25. kolovoza osamnaesto izdanje Špancirfesta pripremilo je odlične predstave i nastupe poznatih hrvatskih glumaca i komičara. Zijah Sokolović, ekipa iz Studija smijeha, postava kazališta Merlin i Branko Đurić stat će na pozornicu Croatia osiguranje u Vili Bedeković i nasmijati prisutne do suza svojim promišljanjem o svijetu koji ih okružuje.

Prva predstava na rasporedu je u ponedjeljak, 22. kolovoza, a potpisuje je jedan od najvećih majstora monodrama, Zijah Sokolović. Njegove Međuigre 0-24, u kojima se ovaj zanimljivi glumac pojavljuje u ulozi autora, redatelja i izvođača, na književno-kritički-satirički način komentiraju aktualne političke događaje i društveno stanje. Predstava je premijerno prikazana u Satiričnom kazalištu Kerempuh, a oni koji nisu bili u mogućnosti pogledati je dosad, imat će priliku to učiniti na Špancirfestu.

Iskusni komičari Studija Smijeha zauzet će pozornicu u utorak, 23. kolovoza i pretvoriti Vilu Bedeković u  jedinstveno mjesto zabave, smijeha i edukacije za sve generacije. Svakodnevicu i ponekad stresne životne situacije s kojima se ljudi susreću iz dana u dan na humorističan način predstavit će komičari najzabavnijeg studija u Hrvatskoj – Aleksandar Curać Šarić, Marina Orsag, Tin Sedlar i drugi koji će oduševiti posjetitelje.

Predstava Don Quijote u izvedbi Kazališta Merlin, prikazuje poznate avanture Don Quijotea poput sukoba sa strašnim orijašem koji je ustvari poljski miš, bitku s krdom ovaca te onu najpoznatiju, bitku s vjetrenjačama, uklopljene u realistični okvir. Predstava je prilagođena mlađim i starijim posjetiteljima, a na rasporedu je u srijedu, 24. kolovoza.

Izvanserijski talent i neponovljivi smisao za humor pokazat će i Branko Đurić sa svojim stand-up nastupom Đurologija koji je na rasporedu u četvrtak, 25. kolovoza. U ovom jedinstvenom showu Đurić kroz humoristične skečeve predstavlja svoje kolege i prijatelje, pružajući priliku publici da doživi svoje glumačke i glazbene idole kroz drugačiju prizmu.

Ulaznice kreću u prodaju od ponedjeljka, 1. kolovoza po cijeni od 50 kuna, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na njihovoj službenoj internetskoj stranici www.eventim.hr, kao i na službenoj internetskoj stranici festivala www.spancirfest.com gdje se mogu pronaći i informacije o programu. Sve predstave počinju u 20 sati, a ulaz na predstavu Studija smijeha dozvoljen je starijima od 16 godina.

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari