Nestlé dodijelilo 10.000 kuna stipendije mladim znanstvenicama

Zagreb, 31.10.2018. –Kompanija Nestlé dodijelila je stipendiju od 10.000 kn najboljem znanstvenom radu na 6. Međunarodnom kongresu nutricionista. Ove godine tu je nagradu osvojila grupa autora s Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja se na Kongresu predstavila s posterom na temu “Postoji li razlika u sastavu crijevne mikrobiote pretile i pothranjene populacije?”, izrađenog u sklopu pojekta MicroEquilibrium, financiranog od strane HRZZ-a.

Ovo je već druga godina za redom u kojoj putem stipendija Nestlé daje podršku mladim znanstvenicima i na taj način podupire njihovu daljnju edukaciju i usavršavanje u segmentu prehrane I zdravog života.

Kompanija Nestlé, je uz predavanje o važnosti doručka, za sudionike Kongresa pripremila i doručak koji je uključivao bogate cjelovite žitarice.  Nestlé vjeruje kako svaki potrošač treba imati mogućnost uživanja u dobrobitima prehrane bogate cjelovitim žitaricama, te želi potaknuti i omogućiti konzumiranje cjelovitih žitarica kroz pravilnu naviku doručkovanja.

Istraživanje koje je među više od 16.000 potrošača diljem svijeta proveo Cereal Partners Worldwide (CPW), proizvođač Nestlé žitarica, pokazalo je da veliki broj ljudi ne zna koje namirnice sadrže cjelovuta zrna žitarica. Izveštaj Svjetske zdravstvene organizacije preporučuje povećan unos cjelovitih žitarica u prehrani, kao i povećani unos voća, povrća, mahunarki i orašastih plodova, radi prevencije kroničnih oboljenja. Povećan unos žitarica sa cjelovitim zrnom u prehrani smanjuje rizik od srčanog udara, pretilosti, dijabetesa tipa dva i raka debelog crijeva.

Cjelovite žitarice glavni su sastojak u gotovo svim Nestlé pahuljicama i važan su dio balansirane prehrane. Kao dio Nestlé obveze “Učinimo Doručak Boljim” kompanija neprekidno povećava udio cjelovitih žitarica za svoje najbolje prodavane žitarice diljem svijeta. U posljednjih deset godina kompanije je napravila i značajne korake u recepturi – uklonjeno je ukupno 100 000 tona šećera i 7 000 tona soli, dodani su vitamin D i kalcij, a povećane su i količine željeza, magnezija, kalija, cinka i selena.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari