“Ninabu” – Predstava za bebe od 3 mjeseca u zagrebačkom kazalištu Mala scena!

Da, dobro ste pročitali! Kazalište Mala scena dovodi vam predstavu “Ninabu” Irme Unušić za bebe od 3 do 18 mjeseci i njihove odrasle.

Kada je Mala scena 2002. godine započela s produkcijom predstava za bebe od 18 mjeseci, to se činilo kao nemoguća misija. Danas znamo da takvo kazalište ne samo da funkcionira, nego je iznimno važno i ostavlja dubok trag! Iz vjere u kazalište za djecu, inspirirani hrabrim umjetnicima oko nas na svjetskoj i domaćoj sceni, nastavljamo istraživati, pomicati svoje granice i granice kazališta, putovati, vođeni svojim motom – prepoznatljivo različiti!

“Ninabu” je zamišljen kao „mala šuma“ koja poziva publiku da uđe i istraži multisenzorni umjetnički prostor koji želi biti intiman kolaž pokreta, plesa, glasa, glazbe, zvuka, mirisa, dodira i vizualnih objekata. Ninabu je zamišljen da postane „događaj i mjesto“ inspirirano šumom, šumom koja ima snagu uvući nas u svoje čarolije, u kojoj se možemo kretati, dirati, mirisati, gledati, uživati i uroniti. U ugodnom okruženju predstave djeca će se moći slobodno kretati u prostoru izvedbe, moći će slobodno istraživati nove ljude, teksture, oblike, boje i zvukove dok su njihovi roditelji blizu (ili zajedno s njima) i dopuštaju im da se igraju, podržavaju ih u tome da istražuju, ali i da se vrate u svoje sigurno utočište kada im je to potrebno. Za dojenje, presvlačenje, maženje…

Ideja iza “Ninabu” bila je kreirati predstavu u kojoj će se stvoriti izvedbeno-scenski okoliš koji će podupirati dječju prirodnu znatiželju, omogućiti im da slobodno sudjeluju, istražuju ili samo promatraju događanja i prostor oko sebe sukladno njihov potrebama i mogućnostima, a da se pritom doprinosi emocionalnom i socijalnom povezivanju roditelja i njihovih beba. “Ninabu” stvara osjećaj mira, sigurnosti, opuštanja, podupiranja, znatiželje, povezanosti.

“Ninabu” je nepredvidljiva igra dva suprotna elementa: nina (kao uspavanka “nina nana”) i bu (kao peek-a-bo odnosno igre skrivača koju igramo s djecom). Gdje je nina, tamo je i bu, a gdje je bu, tamo je zasigurno i nina! Kao i u životu.

Ako beba spava – dođite!

Ako beba mora jesti – dođite!

Ako ste umorni – dođite!

Ako još nigdje niste bili sa svojom bebom – jedva vas čekamo!

Ako vas je strah – dođite!

Koncept predstave osmislila je Irma Unušić koja je ujedno i autorica, koreografkinja, scenografkinja i izvođačica u predstavi. Uz nju, na glazbu Vanese Petrac i Ivana Marojevića (poznati i kao bend “Cura i Dečko”),u predstavi nastupa i Buga Marija Šimić. Savjetnica za scenografiju i kostime bila je Selena Gazda, svjetlo je dizajnirao Domagoj Klasić, a vizualni identitet djelo je Petre Zlonoge. Predstava je je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Shooma i kazališta Mala scena, a ostvarena je uz potporu Kliker festivala i Generator platforme i Ministarstva kulture i medija!

“Ninabu” je praizveden u sklopu Kliker festivala u Varaždinu 9. listopada 2021. godine uz fantastične kritike publike koja je nakon predstave, sa suzama od ganuća u očima, odmah pitala kada mogu doći opet! Eto odgovora i njima, ali i vama: od 17. do 21. listopada svakim danom možete nam se pridružiti u čudesnom svijetu “Ninabua” u kazalištu Mala scena! Ulaznica za predstavu je 70 kuna, a podrazumijeva jednu odraslu osobu i jednu bebu. Za drugu odraslu osobu ostvarujete popust! Za sudjelovanje u izvedbi potrebna je covid- potvrda.

Za više informacija možete nam pisati na info@mala-scena.hr ili više o predstavi/rezervacijama saznati na http://mala-scena.hr/home/predstave/ninabu.aspx

“Ninabu” svijet vas čeka!

Oglas

Komentiraj

komentari