NOVA DIMENZIJA TERAPIJE ZA STARE, NEMOĆNE I BOLESNE GRAĐANE!

Hrvatska dobiva dosad najmoderniju Snoezelen sobu na našim prostorima. Bolje djelovanje imunološkog sustava, manje depresije i tjeskobe te više opuštanja vodeće su prednosti ovog inovativnog koncepta terapije. Starim, nemoćnim i bolesnim građanima, ovim pothvatom u našoj zemlji sada je dostupna jedna potpuna nova dimenzija skrbi te uvelike ugodniji život.

Snoezelen je složenica dviju nizozemskih riječi – snuffelen (udobno se smjestiti) i doezelen (drijemati), a upravo to najbolje opisuje što ovakve sobe pružaju korisnicima. Posebno su dizajnirane kako bi se stimulirala različita osjetila, a korisnik sam odlučuje kako će i na koji način koristiti sobu. Fokus terapije usmjeren je isključivo na korisnika sobe i njegovo zadovoljstvo, a zbog stimulativnog učinka koristi ju se i kao terapija za demenciju te druge neurološke i razvojne poremećaje.

Snoezelen sobu u Domu za starije Perić moći, će uz štićenike, koristiti i ostali građani. Terapijski učinak sobe naročito će korisiti i osobama koje pate od demencije ili Alzheimerove bolesti. Materijal i okolina aktivirat će, potaknuti i probuditi interes, a prigušena svjetla, akvariji i mirna glazba stvarat će opuštajuću atmosferu. Sa korisnicima rade pratitelji koji će omogućiti iskorištavanje snoezelen sobe na najbolji mogući način.

Individualan rehabilitacijski pristup te stručan medicinski tim od 20-ak djelatnika osigurat će svim korisnicima doma opušten, siguran i miran smještaj. Posebni nutricionistički jelovnici mijenjat će se na tjednoj bazi, a osoblje obučeno za pružanje psihosocijalne pomoći jamči zbrinutog korisnika te zadovoljne članove njegove obitelji.

Dom za starije Perić otvara svoja vrata početkom rujna, a ostalo je još svega nekoliko slobodnih mjesta. Zapadni standard usluge, stručna medicinska skrb, inidividualni pristup te ugodno životno okruženje pokazuju zašto ovaj dom za starije uz svoj naziv ima pet zvjezdica.

Više informacija na www.domperic.hr

Oglas

Komentiraj

komentari