Nova duhovita avantura iz pera najčitanijeg pisca dječje književnosti

„Ljigavac“ je nova fantastično duhovita pripovijest autora multimilijunskih bestselera Davida Walliamsa. Autor i u ovom romanu pomiče granice svoje genijalnosti kojoj ne mogu odoljeti generacije mladih čitatelja. Njegove su knjige prevedene na više od pedeset jezika, a samo je u Velikoj Britaniji prodano više od jedanaest milijuna primjeraka njegovih knjiga namijenjenih djeci. Njegove su romane kritičari ovjenčali nenadmašenim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom. Njegove su knjige prevedene na 53 jezika i prodane u više od 37 milijuna primjeraka diljem svijeta. Osvajaju mnogobrojne pohvale kritičara. Njegov najnoviji roman, „Zvijer iz Buckinghamske palače“, odmah je dospio na prvo mjesto ljestvica čitanosti. Tamo se nalazi već rekordnih 130 tjedana!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)

 Ovu nadrealnu bajku ilustrirao je umjetnički genij Tony Ross, a za urnebesno zabavan prijevod zaslužan je Ozren Doležal. „Ljigavac“ je osamnaesta knjiga objavljena u Hrvatskoj jednog od najčitanijih pisaca dječje književnosti.

Dahl je napokon dobio dostojna nasljednika.” – Telegraph

RADNJA:

Dobro došli na otok Nastor… Na ovom otočiću nastanio se veliki broj užasnih odraslih osoba. Škola, mjesni park, dućan igračaka, čak i sladoledarski kombi u vlasništvu su grozomornih starkelja kojima je najveće zadovoljstvo djeci zagorčati život. A vlasnica cijelog otoka gora je od svih njih zajedno – Tetka Greta Gramzić! Netko im mora stati na kraj. No, tko je dovoljno hrabar za to? Upoznajte Neda – nesvakidašnjeg dječaka s posebnim moćima – moćima ljigavca. Reći da je Ned bio običan dječak, bilo bi posve netočno. Nije bio običan. Bio je neobičan.

Oglas

Komentiraj

komentari