NOVA HIT-SLIKOVNICA AUTORICE SUNČANE ŠKRINJARIĆ: DJEČAK KOJI JE ZNAO SVE

U izdanju Mozaika knjiga iz pera Sunčane Škrinjarić, jedne od naših najcjenjenijih spisateljica za djecu, dolazi najnovija slikovnica DJEČAK KOJI JE SVE ZNAO.

Priča je to o dječaku Edi koji je znao sve. Prva je slova naučio prije škole, pročitao je gotovo sve knjige koje postoje, odgledao sve kazališne predstave, bio najbolji u nogometu i košarci i govorio skoro sve svjetske jezike. A onda se jednog dana suočio s biciklom… Što se zatim dogodilo pročitajte u svom primjerku slikovnice.

Autorica Sunčana Škrinjarić višestruko je nagrađivana hrvatska književnica, dobitnica je nagrade za književnost „Grigor Vitez“ 1970., 1978. i 1983. godine, a 1981. dobila je nagradu “Ivana Brlić-Mažuranić”. Njezina djela mogli bismo nazvati poetskom bajkom u kojoj slobodno djeluju ljudi, stvari i pojave. Svijet je to kojemu je granice (ili bezgraničnost) odredila pjesnička mašta, a pokrenula drevna mudrost bajki.

Slikovnicu je predivno ilustrirala hrvatska ilustratorica i akademska umjetnica Nikolina Novosel.

Profesionalno radi kao dizajnerica mobilnih igara i kreira digitalne svjetove, a u slobodno vrijeme bavi se tradicionalnim tehnikama slikanja kroz ilustriranje knjiga za djecu.

Dosad je ilustrirala nekoliko slikovnica (Gospođica Neću i Poštarska bajka) koje su i zbog njezinih ilustracija i publike koja dobro reagira na njih tiskane u nekoliko ponovljenih izdanja.

Slikovnica DJEČAK KOJI JE SVE ZNAO dostupna je u svim boljim knjižarama ili za narudžbu online na stranici mozaik-knjiga.hr po cijeni od 69 kn!

Oglas

Komentiraj

komentari