Nova pustolovina pod okriljem noći: noćni safari u Zoo vrtu

Petkom i subotom navečer do kraja lipnja građani mogu sudjelovati u Noćnom safariju u Zoo vrtu. Riječ je novom atraktivnom edukativnom programu Zoološkog vrta grada Zagreba koji je namijenjen starijima od sedam godina.

Tijekom Noćnog safarija u Zoo vrtu građani će, pod vodstvom vrsnih edukatora, moći rasplamsati svoj pustolovni duh. Obilazeći u smiraj dana neke od čudesnih predstavnika veličanstvenog životinjskog svijeta, otkrivat će tragove životinja i doznavati njihove neobične priče. Među zadivljujućim životinjama kraj kojih će zastati, su morski lavovi, europski bizoni, krokodili, merkati, crvene pande i afrički lavovi. Kad padne mrak, uz pucketanje logorske vatre na kojoj će si pripremati hrenovke, sudionici Noćnog safarija čut će neobične mitove i legende nadahnute životinjama sa svih strana svijeta. Djeca će se moći uključiti u izradu šapa od gipsa te izbliza proučiti neke divlje životinje poput zmije, paličnjaka i madagaskarskog žohara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zoološki vrt grada Zagreba (@zagrebzoo)

 „Edukativne programe konstantno unaprjeđujemo te osmišljavamo nove. Pritom osluškujemo želje posjetitelja te pratimo trendove u edukaciji posjetitelja u zoološkim vrtovima diljem svijeta. Na tragu toga stvoren je i Noćni safari u Zoo vrtu. Građani su željni druženja s obitelji izvan doma te novih doživljaja. Noćni safari u Zoo vrtu pustolovina je koja im je nadohvat ruke. Vjerujem da će im biti uzbudljivo promatrati stanovnike Divljeg srca grada u sumrak, a da će im neke priče naših edukatora koje će čuti kraj logorske vatre, još mnogo večeri biti zanimljive teme za razgovor s ukućanima“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

U Noćni safari kreće se u 18.30 i traje tri sata. Svake večeri u programu može sudjelovati jedna skupina od najviše 25 ljudi.

„Želja nam je da u opuštenom ozračju građani, pogotovo najmlađi, dođu do novih saznanja o čudesnom svijetu životinja. Što će ga bolje poznavati, to će ga više poštovati, voljeti i štititi. Zato se veselimo svakom školarcu kojeg ćemo susresti tijekom Noćnog safarija i kojem ćemo postati dio uspomena na proljeće 2021. godine“, rekla je Marija Starčević, edukatorica u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Ulaznice za Noćni safari potrebno je kupiti unaprijed, a sudionici programa tijekom boravka u Zoološkom vrtu trebaju se pridržavati epidemioloških mjera.

Oglas

Komentiraj

komentari