Ikea opremila prostore za djecu Siska

U suradnji s UNICEF-om i Gradom Siskom tvrtka IKEA opremila je prostorije za 120 djece predškolske i školske dobi

U srijedu, 21. rujna, predstavnici Grada Siska i UNICEF-a obišli su novo obnovljene prostore Područne škole Hrastelnica, jedne od četiriju obrazovnih ustanova s područja grada Siska koje su uređene i opremljeneu sklopu programa „Sisačka šarena inkluzija“. Prostori škola i predškola opremljeni su novim namještajem i didaktičkom opremom zahvaljujući donaciji tvrtke IKEA u vrijednosti od 160.000 kn, što predstavlja vrijedan doprinos u uključivanju ranjivih skupina djece u programe obrazovanja u Sisku.

Program „Sisačka šarena inkluzija“ pokrenuli su Grad Sisak i UNICEF s ciljem omogućavanja pristupa kvalitetnom obrazovanju romskoj djeci i drugim ranjivim skupinama djece s područja grada Siska. Program uključuje edukaciju i podršku učiteljima i odgajateljima za kvalitetan početak procesa obrazovanja djece kao i trajnu suradnju s roditeljima kako bi što više djece bilo pravovremeno uključeno u obrazovne programe. Provodi se u suradnji s gradskim školama i vrtićima te Pučkim otvorenim učilištem „Korak po korak“, a obuhvaća 60-tero romske i 60-tero neromske djece, više od stotinu roditelja i članova obitelji, te učitelje, stručne suradnike i rukovodstvo OŠ Galdovo i njezine područne škole Hrastelnica.

O značaju ulaganja u prostore predškolskih ustanovaza provođenje programa „Sisačka šarena inkluzija“ govorili su gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Valentina Otmačić te predstavnik tvrtke IKEA Igor Štefanec.

IKEA je osim predškole i škole Hrastelnica opremila i prostore Dječjeg vrtića Sisak Stari, Dječjeg vrtića Sisak Novi te osnovne škole Braća Bobetko. Ukupna vrijednost programa „Sisačka šarena inkluzija“ iznosi više od pola milijuna kuna.

ikea2

Više o projektu Sisačka šarena inkluzija možte pročitati na poveznici https://hr-hr.facebook.com/sisackasarenainkluzija.inkluzija

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari