O modernizaciji Zoološkog vrta na Danima otvorenih vrata EU projekata

Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba pridružuje se obilježavanju Dana otvorenih vrata EU projekata.

Budući da se tijekom vikenda u Zoološkom vrtu obilježava Svjetski dan ptica selica, sve će nastambe za ptice financirane sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj biti posebno označene.

U subotu u 11 sati za sve osobe koje žele doznati više o mogućnostima dobivanja sredstava iz EU fondova, bit će organiziran vođeni obilazak objekata izgrađenih unutar projekta  „Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – Prva faza“. Mjesto okupljanja je trg ispred ulaza u volijeru za afričke ptice.

Tijekom dvije godine radova koji su završeni 2016. godine, u Zoološkom je vrtu izgrađeno deset, a obnovljeno devet objekata. Među novim su objektima volijera za afričke ptice, kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom, nastamba za dalmatinske pelikane, edukacijski centar te restoran s vidikovcem.

„Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba – Prva faza“ prvi je infrastrukturni projekt za koji je Grad Zagreb dobio sredstva iz fondova Europske unije. Projekt je vrijedan 38 milijuna kuna, a čak 95 posto novca (gotovo 36 milijuna kuna) osigurao je Europski fond za regionalni razvoj.

Riječ je o izuzetno zahtjevnom, ali i uspješnom projektu koji može služiti kao primjer kako turističko odredište unaprijediti novcem iz fondova Unije. Što je sve potrebno za kvalitetnu pripremu sličnih projekata, zainteresiranima će u subotu pojasniti stručnjaci iz Zoološkog vrta.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar