Obilježen 16. Dan ružičaste vrpce u organizaciji Europe Donne Hrvatska

Šesnaestu godinu zaredom, udruga Europa Donna Hrvatska organizirala je prigodni program obilježavanja Dana ružičaste vrpce na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Između ostalog, na Cvjetnom se, u sklopu humanitarne kampanje ‘Darujmo ružičasti život’, prikupljao novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje, a bio je prisutan i partner Udruge, tvrtka Solgar, koja se i ove godine tijekom listopada priključila akciji

Europa Donna Hrvatska je i ove godine, 16. put zaredom, prvu subotu u listopadu organizirala povorku sjećanja na sve preminule od raka dojke, ali i sve one koji se hrabro bore s tom zloćudnom bolesti. Kao i lani, povorka hrabrosti krenula je u 10 sati od zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i zaustavila se na Cvjetnom trgu, gdje je prigodnim programom obilježen 16. Dan ružičaste vrpce.

Predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med., istaknula je i ove godine da karcinom dojke nije bolest koja se događa nekom drugom te poslala poruku svim ženama da pravovremeno odlaze na preglede dojki i redovito kontroliraju svoje zdravlje.

 “Liječenje raka je u posljednjih 20-ak godina znatno uznapredovalo, no karcinom dojke se, nažalost, kod prevelikog broja žena prekasno otkrije. Upravo zato Europa Donna Hrvatska organizira “Dan ružičaste vrpce”, obilježava Ružičasti mjesec i uporni smo u prikupljanju novca za kupnju aparata za intraoperativno zračenje našom kampanjom “Darujmo ružičasti život”. Jedan od naših najvažnijih zadataka je neprestano upozoravati na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se gotovo 90% žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju”, rekla je doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med., te istaknula kako je presretna i zahvalna partnerima, među kojima je i tvrtka Solgar, koji im pomažu da prikupe 4,5 milijuna kuna koji su im potrebni za kupnju spomenutog aparata.

Tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske prodaje se Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair označen ružičastom vrpcom, a 10 kuna od svake prodane bočice Solgar će donirati udruzi Europa Donna Hrvatska za kupnju spomenutog aparata.

Direktor marketinga i razvoja Salvusa za Solgar, dr. Hrvoje Lisak, komentirao je akciju sljedećim riječima: “Drugu godinu zaredom ponosni smo partneri Europi Donni Hrvatska i iskreno se nadamo da će građani diljem Hrvatske i ove godine prepoznati važnost napora Europe Donne Hrvatska i nas koji podupiremo kampanju, prepoznati viši cilj kampanje “Darujmo ružičasti život” i pomoći nam svima da prikupimo novac za kupnju aparata koji će olakšati liječenje oboljelima od raka dojke.”

Dan ružičaste vrpce podržale su i brojne poznate osobe iz svijeta politike i javnog života. Na Cvjetnom su se trgu obilježavanju Dana ružičaste vrpce pridružili izaslanik predsjednice Republike Hrvatske akademik Željko Reiner, ministar zdravlja Siniša Varga, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić,predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, Ivo Josipović, Jadranka Kosor, ambasadorica Europe Donne Hrvatska Josipa Pavičić, Margareta Mađerić, glumac Enis Bešlagić, glumica Mia Begović, voditeljica i fitness trenerica Renata Sopek, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, glumica Ana Begić Tahiri, pjevačica Renata Končić Minea, dizajnerica Aleksandra Dojčinović i mnogi drugi.

Oglas

Komentiraj

komentari