Obilježena 10. godina Koraka u život svečanim koncertom – akcija ide dalje

Zagreb, 26. studenoga 2018.Jubilarno izdanje akcije Korak u život sinoć je obilježio humanitarni koncert „10. Korak u život“. Franka Batelić, Željko Bebek, Giuliano, Mia Dimšić, Psihomodo pop, Jole, Bow vs. Plectrum i Filip Merčep pjevali su za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu. Tijekom dvosatnog programa, posjetitelje je zabavljao i šesnaesteročlani prateći orkestar Ante Gele i Branimira Mihaljevića.

View this post on Instagram

ambasadorica#humanitarne#akcije#urednica#korakuživot#countdown

A post shared by LilVin (@ljiljana_vinkovic) on

Uz poznate glazbenike, humanitarnom koncertu odazvali su se i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Tomislav Sokol, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, te brojna poznata lica iz svijeta sporta i javnog života. Koncertu su se pridružili i Luka Nižetić, Željko Mavrović, Ana Begić Tahiri, Indira Levak, Antonija Mandić, Stipe Drviš, Nela Kocsis, Ante Vrban, Korana Gvozdić, Ivan Šarić, Maja Bajamić te mnogi drugi.

View this post on Instagram

#korakuživot #supergirls

A post shared by Darko Bakić (@darkobakic_grupa_budjenje) on

„Ovo je uistinu hvalevrijedna akcija, pozdravljam Rotary klub Zagreb Kaptol koji punih 10 godina organizira ovako nešto lijepo. Ja oduvijek volim i poštujem mladost te smatram da ljudima treba dati šansu, kao što su ju i meni dali kad sam davno, iz svoje male Županje, došla u ovaj velegrad s jednim koferom u ruci i vjerom da mogu nešto napraviti. Hrabro glavu gore, vjerujte u sebe i ako vam kažu da nešto ne možete, nemojte im vjerovati, nego samo hrabro kročite kroz život. Dakle – Korak u život“, kazala je Indira Levak.

Humanitarna akcija Korak u život u kontinuitetu od 2008. svake godine stipendira mlade ljude bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Danas je Korak u život jedna od najuspješnijih hrvatskih humanitarnih akcija kojom su do sada osigurana sredstva za više od 240 stipendija.

„Želio bih pozvati sve da telefonskim pozivom na broj 060 9002 daju mali financijski doprinos koji će u konačnici postati velik i koji ćemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije“, kazao je dobro raspoloženi Željko Bebek.

Humanitarnim koncertom obilježen je kraj jednog ciklusa prikupljanja sredstava za akciju koja već punih deset godina pomaže djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi da nakon punoljetnosti lakše zakorače u život. Humanitarni broj telefona 060 9002 ostaje otvoren do 12. siječnja, a cijena poziva je 6,25 kuna. Sredstva za novu generaciju studenata prikupljaju se i uplatama na žiro račun akcije HR4723600001502398283.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar