OČEVE KRONIKE 2 – baka i djed nenadmašan „servis“

U izmijenjenim životnim okolnostima, kao udovac s djetetom, situacija baš i nije blistava.

OČEVE KRONIKE 1- https://sretnamama.hr/kad-ostanem-sam-oceve-kronike/

Zbog djetetove bolest, a dok je supruga još bila s nama, odlučili smo kupiti kuću u Istri i preseliti se na bolju klimu, te pokrenuti novi posao. Sve je išlo glatko, pronalazak kuće, na odličnoj lokaciji u unutrašnjosti, na idealnoj klimatskoj točki, perspektiva za posao odlična. Nekretnina u Zagrebu brzo je prodana i sve je izgledalo idealno.

Kako već znamo, idealno se nije dogodilo, pa je ta kuća postala balast, jer nisam imao snage sam odseliti s djetetom i započeti novi posao, već sam prodavao tu kuću i ostao Zagrebu.

Kad s jedne strane krene loše, povuče sa sobom barem još tri loše stvari. Hoću reći, barem je klincu bolje sa zdravljem, kad već ne ide ni posao, ni zabava, ni trgovina, ni prodaja kuće. Roditelji su ovdje ključni faktor koji preuzeli dio tereta na sebe, što se tiče odgoja djeteta, ali i financijske pomoći, dakako i moralne, u tim kriznim trenutcima u našem životu.

Preselili smo se kod njih i sve je izgledalo kao da sam se vratio u svoje djetinjstvo. Velika pomoć mojih roditelja trajala je gotovo deset godina. Pokazalo se, u tim vremenima bez stalnog posla, kao ključnim, što se bar netko brinuo o klincu stalno, dok sam ja „trbuhom za kruhom“ upadao u kojekakve kombinacije poslova naše nove demokracije.

Taj period je bio izuzetno težak i ne samo bez vizije budućnosti, nego i bez sadašnjosti, jer je to bila jedna neizvjesnost bez planova i maštanja. Povremeno se ukazala neka mogućnost zasnivanja nove obitelji, ali sve je ostajalo na dobrom provodu, bez budućnosti.

Dijete je raslo, i krenulo u školu s novim tisućljećem, naravno u kvartu kod roditelja, gdje smo još uvijek čekali neka nova i bolja vremena.

Dakako, nije sve bilo crnilo, našlo se novaca i vremena, za neko kino, kazališnu predstavu, izlet, putovanje na more, ali sve je to izgledalo jako usiljeno, bez ležernosti i uživanja, bezbrižnosti sigurnog i obiteljskog života.

Nakon predugih devet godina, nakon raznih pokušaja i razočaranja, u naš život, polagano ali sigurno, ušla je jedna divna osoba, vrlo slične prošlosti našoj, unazad nekoliko godina i spremna promijeniti i svoj i naš život u zajedničku budućnost!

ZagyM

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar

  1. MKsOrb.Com

    […]check beneath, are some completely unrelated web sites to ours, nevertheless, they may be most trustworthy sources that we use[…]