Od 1. do 7. svibnja Europski tjedan mladih

8. po redu Europski tjedan mladih održat će se od 1. do 7. svibnja u Hrvatskoj i još 32 europske zemlje.

Uz slogan Zamisli, kreni, djeluj, slogan je ovogodišnje manifestacije s ciljem da se mladi potaknu da zamisle svoju budućnost sudjelujući u raspravama o budućnosti politike EU za mlade, da krenu u inozemstvo na mobilnost u okviru programa Erasmus+ i da se uključe u volontiranje kroz nedavno pokrenutu inicijativu EU-a Europske snage solidarnosti.

Tijekom Tjedna mladih održat će se niz aktivnosti u zemljama koje sudjeluju u programu Erasmus+, a u Hrvatskoj će ih organizirati udruge koje provode projekte za mlade. Koordinator je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Vukovar, Rijeka, Osijek, Šibenik, Knin, Drniš, Vukovar, Zabok, Petrinja, Karlovac, Čakovec, Labin, Split, Pula, Slavonski Brod, Ilok, Sisak, Daruvar, Zadar i Obrovac gradovi su u kojima će se među ostalim održati humanitarne akcije za sugrađane slabijeg imovinskog statusa, volonterska akcija čišćenja dječjeg igrališta, biciklijada, predavanja, radionice za djecu i mlade i druge aktivnosti.

Završna će se proslava Europskog tjedna mladih održati na Dan Europe 9. svibnja na Europskom trgu u Zagrebu u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) te Predstavništva EK u Zagrebu.

Više informacija potražite na stranici o Europskom tjednu mladih.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari