Odabrali smo zanimljive naslove iz Profila za mame i male čitatelje!

Victoria Hislop donosi bestseler broj jedan Sunday Timesa ‘Oni koji su voljeni’

Oni koji su voljeni, roman Victorije Hislop, epska je priča o jednoj običnoj ženi i jednoj običnoj obitelji u burnim vremenima 20. stoljeća.

Atena 1941.

Nakon desetljećā političke nesigurnosti Grčka je ideološki duboko podijeljena zemlja. Petnaestogodišnja Temis najmlađe je dijete u obitelji u kojoj se jedni priklanjaju desnici, a drugi ljevici. Nacistička okupacija dodatno zaoštrava sukobe među onima koje voli. S nacistima dolazi i glad, a kad joj pred učima od gladi umre najbolja prijateljica, Temis se angažira u pokretu otpora. Životni put dovest će je do nemoguće situacije u kojoj će morati odabrati između vlastitih uvjerenja i želje za životom…

Victoria Hislop autorica je svjetskog hita Otok koji je očarao milijune čitatelja. Na hrvatski su prevedeni i njezini ostali bestseleri: Povratak, Nit i Praskozorje.

Iz kritika:

Divno istkana ljubavna priča i čaroban opis zemlje rastrgane mržnjom, priča koja slama srca. Daily Express

Victoria Hislop neodoljivo oživljava grčku povijest… Sve su činjenice pomno istražene, ali nikada ne usporavaju njezinu priču. Sunday Times

Hislop je dobro obavila istraživanje i vješto nam predstavila složenu grčku povijest. U vremenu nasilnih podjela ona pronalazi dirljivu obiteljsku priču koju će njezini čitatelji progutati u jednom dahu. Daily Mail

A mali čitatelji biti će oduševljeni pričom ‘NOĆ KAD JE LISAC UKRAO MJESEC’

Lisac je noću krenuo u lov, ali zamalo je slomio nogu u mraku pa je namamio Mjesec da mu osvjetljava put. No tu njegovim avanturama nije kraj. Srećom, upoznao je mudru i neustrašivu Sovu koja ga je upozorila na opasnosti i upoznala ga sa svojim društvom koje se sastaje u starome hrastu na kućnom broju 10. Odmah se sprijateljivši, društvo je krenulo u nove avanture.

Ovo je vesela, zabavna priča o prijateljstvu, snalažljivosti i zabavi, a sjajne, vesele rime zabavit će djecu i odrasle.

Zabavan tekst odlično prate vesele ilustracije, jedno i drugo ujednačeno prilagođeno manjoj djeci. Autorica teksta ima golemo pedagoško iskustvo rada s djecom, a ilustratorica je vlasnica slavnog zagrebačkog dućana Jasmina i lutkice.

Treba mi neko svjetlo jarko,
Treba mi nešto žuto, žarko…
Treba mi pomoć, kako ću sad? –
… i u to spazi Mjesec mlad.

format: 29 x 20,5 / broj stranica: 40 / uvez: meki / cijena: 79 kuna / ISBN: 978-953-313-706-3

O autorici:

Ines Marciuš Kruljac rođena je u Zagrebu 1970. godine. Oduvijek okružena knjigama, glazbalima, bojama, škarama i ljepilom završava Filozofski fakultet – smjer Pedagoške znanosti. Bezbrojne priče i filmovi vode je uvijek u neke nove avanture. Proteklih petnaest godina živi sa suprugom, dvoje djece i opakom mačkom Cici u Zaprešiću. Zadnje dvije godine članica je dramske grupe za odrasle gdje trenutačno otkriva neke svoje nove talente. Radi u Zagrebu.

O ilustratorici:

Jasmina Kosanović rođena je 1976. godine jednog sunčanog, jesenjeg jutra u Zagrebu, kada su ljudi još išli na poštu telefonirati. Završila je Tekstilno-tehnološki fakultet (smjer odjeće). Kratko se zadržala u haljinama, a onda ih jednog dana sve izrezala i počela raditi lutke. Sada uspješno vodi dućan Jasmina i lutkice u centru grada Zagreba, gdje joj se ponekad pridruži netko od mačje obitelji: Mali Šapo, Ljubica P. ili Tapalo Operni. www.jasminakosanovic.com

Dobitnica u darivanju objavljenom 8. svibnja je Kristina Berger. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari