Održan inovativan edukacijski program koji spaja učenje, Krav Magu i Escape Room!

Zagreb, 01. veljača 2019. –Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održan je inovativan edukacijski program za djecu u organizaciji Krav Maga Hrvatska i Logos učiteljica, uz potporu Exitgames Escape Room sadržaja, s ciljem upoznavanja stotinjak sudionika s principima učenja kroz zabavu i Krav Maga trening. Program je vodio popularni komičar i radijski voditelj Luka Bulić.

„Bilo je zabavno pomagati djeci u uspješnom rješavanju zadataka i igara, jer je pozadina razvijanje snalažljivosti i strateškog razmišljanja kroz suradnju i timski rad, što je važna lekcija i za nas odrasle.“ – izjavio je Luka Bulić.

Krav Maga trening za djecu kroz igru potiče učenje motoričkih i tehničkih zadataka. Prioritet je razvitak razumijevanja djeteta za pojedini segment treninga, odnosno, odgovor na pitanje zašto radimo nešto, a ne samo kako, što je ključno u motoričkom i mentalnom razvoju djeteta.

„Krav Maga sustav je samoobrane, a obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti svaki oblik nasilja te je namijenjena svim uzrastima. Djeca i njihovi roditelji su se kroz osnove Krav Mage upoznali s dinamikom i tehnikom ove borilačke vještine, ali i dobro zabavili, što nam je danas i bila misija.“ – izjavio je Marijan Škiljić, glavni instruktor i direktor Krav Maga Hrvatska.

Polaznici su rješavali vježbe motivacije iz knjige „Kako probuditi želju za učenjem“ te izrađivali mentalnu mapu na temelju teksta pročitanog u „Bloku za učenje“ te potom primijenili naučeno kroz igre  „X-case“ i „Teslin laboratorij“.

„Djecu je važno osposobiti za samostalan rad te ih naučiti kako prepoznati i koristiti vlastite potencijale. Ona ponekad ne mogu pronaći motivaciju za učenje, što je posve normalno, no zato smo tu da im kroz zabavne igre, mentalne mape i vježbe pokažemo zabavne tehnike učenja.“ – izjavila je osnivačica Logos učiteljica, Ana Kralj.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari