Održan Kongres samozaposlenih poduzetnica

Na današnji Dan žena, poduzetnice i radnice su dobile priliku da se okupe u Almeria centru, s ciljem umrežavanja znanja, iskustva i suradnje kako bi osigurale bolju poslovnu budućnost i domaću ekonomiju!

Skoro dvjestotinjak žena iz cijele Hrvatske se okupilo danas u Almeria centru na Kongresu samozaposlenih poduzetnica. Kongres je organizirao Virtualni ženski poduzetnički centar, start up platforma koja je započela s radom prvim danom ove godine. Brojne poduzetnice i poduzetnici dobili su priliku ispričati svoju priču ulaska u poduzetničke vode, ali i dati savjete prisutnima. Kroz tri panelara zgovaralo se i o temama kao što su muško-ženski odnosi u poslu, žensko-ženski odnosi u poslu te o vrlo važnoj ulozi lokalne samouprave u razvoju poduzetništva. Cilj Kongresa je davanje vjetra u jedra sadašnjim, ali i svim budućim poduzetnicama kroz što bolju podršku i poslovnu povezanost žena.

Među prisutnima bio je i ministar gospodarstva Tomislav Pananić, ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić. Uz čestitke za Dan žena, dali su i svoju podršku poduzetnicama te pozvali na suradnju kako bi se poboljšala gospodarska slika u Hrvatskoj. Osnivačica Virtualnog poduzetničkog centra, Sanela Dropulić, poslala je vrlo važni poziv političarima da uče od poduzetnika koji su stvaratelji novih vrijednosti i motor na čiji pogon hrvatski brod može zaplivati u mirne vode. S druge strane, poduzetnike je pozvala da pruže ruku političarima kako bi se potaknulo zajedničko odgovorno ponašanje. Također, ističe kako današnja situacija nije toliko dramatična, već da je plod nerada i lošeg menadžmenta zadnjih 20 godina. „Ono što zapravo je dramatično jeste to da do sada nije postojala niti inicijativa niti ideja dosadašnjih vodećih političkih snaga da se stanje popravi i promjeni.“, ističe Dropulić.

sanela2U svojem govoru, Dropulić je poslala prijedlog ljudima koji vode državu: „Hrvatskom bi, želimo li da postane konkurentna, atraktivna za investicije i poslovanje te dugoročno gospodarski održiva i stabilna trebalo početi upravljati kao da je veliko poduzetništvo. To znači je potrebno planirati što se želi postići, planirati budžet, resurse i razvoj koji je za to potreban te tijekom izvedbe mjeriti postignuće bitnih parametara. Isto tako, uz jasno alociranu odgovornost važno je inzistirati na provedbi planiranog uz jasne konzekvence ako se to ne dogodi.“.

Kristina Rep

Oglas

Komentiraj

komentari