Održana Avon Pro Woman konferencija

U organizaciji Kluba Crvenih Cipela i uz partnerstvo kompanije Avon u srijedu je u Zagrebu održana 2.  Avon ProWoman konferencija. Cilj ove konferencije je povezivanje žena i osnaživanje aktivnosti vezanih uz njihov osobni rast i razvoj, karijeru, poduzetništvo i stvaralaštvo te dobrobit općenito.

Ovogodišnja konferencija završila je svečanom dodjelom posebnih priznanja: Pro Woman osobom godine proglašen je Bruno Šimleša, Pro Woman medijem magazin Lisa, a Pro Woman kompanijom Avon.

avon-pr-c2

Svako vrijeme nosi svoje izazove, pa je tako i sadašnji trenutak za žene pun izazova. Iako su oni  drugačiji od onih od prije pedesetak i više godina, žena i dalje traga za sobom i priznanjem, možda čak i snažnije nego ikada prije. Biti majka i domaćica, ali i žena koja gradi karijeru u poslovnom svijetu, nije lako.

Možda je baš zbog toga  ženama danas podrška i inspiracija potrebnija nego ikada prije, a Avon ProWoman konferencija daje im upravo to.

visnja-ljPromoviranje uspješnih žena koje daju primjer sadašnjim i budućim generacijama od velike je važnosti za promjenu precepcije o tome što žene mogu, znaju i hoće,“ rekla je na samom početku konferencije Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i drugu godinu za redom pokroviteljica konferencije.

Kroz šest panela i dva izlaganja, u nastavku konferencije na pozornici su se  izmijenile svestrane i uspješne žene. Tako su o ženama na tražištu rada s Nebojšom Subanovićem razgovarale  Elena Wolsperger Doležil iz Dukata, Elvira Mlivić Budeš, poslovna konzultantica i vlasnica poslovnog učilišta Filaks i istoimene tvrtke, Helena Alfirević Arbutina, arhitektica i poduzetnica, te Katarina Džale, uspješna modna dizajnerica i poslovna žena.  Iako su našle „svoje mjesto pod suncem“, priznale su da ih mnogobrojnost uloga koje žive ponekad stavlja pred izbore koji nisu laki.

Nema čarobnog recepta za postizanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života, priznala je prisutnima Gordana Frgačić, menadžerica za ljudske resurse u velikoj korporaciji,  autorica dviju knjiga iz područja popularne psihologije “Zašto smo manje plaćene” i “Kako dobiti posao”, te romana “Sezonka”, i majka troje djece, u svom izlaganju „Ravnoteža privatnog i poslovnog života“.

„Učitelj dođe kad je učenik spreman“ poručile su Alma Nater, uspješna poduzetnica i voditeljica Avonovog prodajnog tima za zapadnu Slavoniju, žena koja je mentorirajući i upješno vodeći svoj tim, nekada najslabiju Avonovu prodajnu zonu pretvorila u najuspješniju, Anita Bušić, inovatorica, poduzetnica i kreatorica Body Recog aplikacije, Danijela Čavlović, vlasnica  bed&breakfasta Studio Kairos,  predsjednica HGK Zajednice obiteljskog turizma za grad Zagreb te zamjenica predsjednika HGK nacionalne Zajednice obiteljskog turizma, te Martina Stergar, specijalistica iz područja healthcare managementa, učesnice panela na kom se razgovaralo o ulozi i značaju mentoringa u osobnom razvoju i razvoju karije.

Alis Pećarić Marić, ženi koja vodi blog Čitaj knjigu, zahvaljujući kojem se regijom poput zaraze širi ljubav prema knjigama i čitanju, Aniti Bušić, koja svojim BodyRecogom osvaja svijet, Kati Barišić, vlasnici najkreativnijeg web shopa na ovim prostorima – poklonime.hr, te Maši Zibar, poznatoj beauty blogerici i producentici na najvećoj YouTube mreži u regiji JoomBoos, nove tehnologije omogućuju da rade ono što vole, da od toga žive i da čine nešto dobro za druge.

O razvoju biznisa u kontekstu društveno odgovornog poslovanja s Dianom Pečkaj Vuković razgovarale su Almenka Balenović, predsjednica Udruge SVE za NJU, koja vodi Centar podrške za žene oboljele i liječene od karcinoma, Antonia Banović, jedna od inicijatorica projekta „Pokret otoka“, samoodržive i solidarne mreže otočana i ljubitelja otoka koji kroz povezivanje pojedinaca, organizacija i ideja izgrađuje odgovorno i održivo otočno društvo, Lucija Josipović, voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja u kompaniji Avon koja služi kao jedan od svjetskih primjera društveno odgovornog poslovanja, te Ljubica Jurič, glavna urednica portala She.hr i članica udruge Mogu sve kroz koju se bavi promicanjem i inkluzijom osoba s invaliditetom u društvo.

Nema društveno odgovornog poslovanja bez društveno odgovornog ponašanja pojedinca, zaključile su panelistice, a Jurič i podsjetila da odgovorno ponašanje počinje odgovornošću  prema sebi, pri čemu je redovita kontrola zdravlja temelj.

O značaju dodatnih izvora prihoda za financijsku neovisnost i sigurnost žene govorila je Petra Koštić, Avonova prodajna trenerica, te na primjerima iz stvarnog života pokazala kako žena i kod nas može uspjeti, a da im za to nije potreban nikakav početni kapital.

Položaj žena u politici, koji je još daleko od zadovoljavajućeg i ravnopravnog, može se mijenjati samo zajedničkim djelovanjem žena i muškaraca, kako u političkom tako i u javnom prostoru općenito i tek će tada „ženske teme“ na pravi način biti zastupljene u kreiranju politika, zaključak je panela na kom je o ženama na društveno političkoj sceni RHi njihovom utjecaju na položaj i ulogu žene u društvu Diana Pečkaj Vuković razgovarala s Karolinom Leaković, međunarodnom tajnicom SDP-a Hrvatske te potpredsjednicom Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, te Mirelom Holy, profesoricom na Veleučilištu Vern, bivšom saborskom zastupnicom i ministricom Zaštite okoliša i prirode.

Povezujte se i međusobno pomažite, učite jedne od drugih, tražite pomoć kad vam  je potrebna, i ne zaboravite da imate pravo na pogreške, poručile su na panelu o  jačanju položaja žena u gospodarstvu Patrizia Milani, svestrana i uspješna istarska poduzetnica koja je mnogima inspiracija, Martina Crljen, voditeljica, ujedno sa obitelji i vlasnica, najnovijeg vodenog parka u Hrvatskoj, vodenog parka Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama, i Tajana Kesić Šapić, direktorica Hrvatske gospodarske komore. Kesić Šapić uz to je naglasila i važnost usklađenosti i zajedničkog djelovanja institucija te posebnih mjera i programa za žene,  bez kojih bi mnogim ženama u Republici Hrvatskoj bila nemoguća bilo kakva poslovna aktivnost.

Nakon zajedničkog ručka, učesnice konferencije pozdravio je Bruno Šimleša, nositelj ovogodišnjeg priznanja Pro Woman osoba godine.

Konferencija je završila radionicama „Koncept za uspjeh“ Ive Belé i „Upravljanje vremenom“ Kristine Brkić, prije kojih su svi prisutni pod vodstvom Sanje Tatalović, trenerice joge i Theta healing praktičarke, napravili vježbu joge smijeha.

Pro Woman Award party

Ovogodišnja konferencija imala je i svoj večernji dio na kojem su dodijeljena priznanja  za Pro Woman osobu, medij i kompaniju godine. Tako je Pro Woman osobom godine  proglašen Bruno Šimleša, medijem magazin Lisa, a kompanijom Avon.

bruno-s

Đurđica Marković, voditeljica projekta Pro Woman, objasnila je zašto baš Bruno Šimleša, magazin Lisa i kompanija Avon:

Priznanje Pro Woman osoba godine Bruni Šimleši dodijelili smo zbog njegovog aktivnog, otvorenog i nesebičnog angažmana na svim za žene važnim pitanjima, magazinu Lisa zbog praćenja tema važnih za dobrobit i postignuća žena koje često  nazivamo običnima, a koje to nikako nisu, a kompaniji Avon zato jer već 130 godina stoji uz žene, omogućujući im da bez ikakvih početnih sredstava pokrenu karijeru i postanu financijski neovisne.“

Uz zahvalu partneru konferencije, kompaniji Avon i njenim predstavnicama, glavnom medijskom pokrovitelju, časopisu Ljepota i zdravlje, te svim ostalim pokroviteljima i sponzorima, Marković je zaključila službeni dio večernjeg dijela konferencije te pozvala prisutne  da se nastave družiti, što u ambijentu lounge bara Witness zaista nije bilo teško.

Konferenciju je vodila poznata radijska voditeljica i producentica Katarina Moškatelo.

Na naslovnoj fotografiji: Katarina Moškatelo, Tajana Kesić, Šapić, Patrizia Milani, Martina Crljen

Fotografija 2: Lucija Josipović, Karolina Leaković, Đurđica Marković, Mirela Holy

Fotografija 3: Višnja Ljubičić

Fotografija 4: Bruno Šimleša

Oglas

Komentiraj

komentari