Održana Bajkaonica za roditelje i djecu u sklopu NIVEA mjeseca pripovjedanja kojom se ponovo oživljava tradicija pričanja priča

22. studenoga 2017. – Bajke i priče su blago prisutno u svim narodima svijeta već stoljećima, koje se usmenom i pismenom predajom prenose kako bi odgajale nove generacije. U današnje vrijeme, užurbani životni stil i pojava novih tehnologija napravili su da živa riječ polako postaje samo odraz prošlosti. Ipak, priče su iznimno važne  jer potiču maštu, razvijaju je, i uče djecu. Slušajući bajke dijete razvija bogat unutrašnji život, vrlo aktivan i vrlo poticajan za njegov kasniji razvoj kao individualca. Slušajući priče, dijete oblikuje i svoj vlastiti svijet, svoju vlastitu riječ i govor.

Upravo zato su u sklopu NIVEA mjeseca pripovjedanja, Savez Društava naša djeca Hrvatske i NIVEA u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Jastrebarsko održali su edukativnu radionicu na temu pripovjedanja. Voditeljice radionice Nikolina Luketić i Martina Tunuković prisutnim su roditeljima i djeci približile ulogu pripovjedanja u odrastanju djece te prenijele tehnike kojima se isto može učiniti dodatno zanimljivijim za mališane. Uz predavanje, gosti radionice su iz prve ruke imali priliku vidjeti i čuti kako to rade educirani volonteri iz DND-a Jastrebarsko, kojima su u pričanju pomagala i sama djeca.

Radionica je održana u sklopu NIVEA projekta ”Neka odrastanje bude dječja igra” koji se provodi četvrtu godinu zaredom te ukazuje na važnost igre za dječji razvoj. Educirani volonteri Društava naša djeca, koji su prošli edukaciju u sklopu projekta, provode i nastavit će provoditi besplatne radionice – Bajkaonice za roditelje i djecu diljem Hrvatske i u mjesecima koji dolaze. Bajkaonice su otvorene za javnost, a njihov raspored se nalazi na web stranici nivea.hr.

Oglas

Komentiraj

komentari