Održana izložba ilustracija Saše Šekoranje i promocija knjige poezije Sonje Manojlović

Obično se kaže da će godina proteći onako kako je i započela. Sukladno tome možemo pretpostaviti da će za gospođu Sonju Manojlović i gospodina Sašu Šekoranju 2016. biti jako uspješna godina.

Naime, u srijedu, 20.01.2016. s početkom u 18 sati, u svojoj galeriji gospodin Šekoranja je priredio izložbu ilustracija. Djela su dio nove zbirke pjesama Sonje Manojlović pod nazivom Dobri za sve u izdanju Frakture, predstavljene iste večeri.

Ovo nisu samo ilustracije jer ne opisuju poeziju; to su slike, crteži koji su u ovoj knjizi portreti, vrlo reducirani koji na neki način vode dijalog sa tekstom” rekao je autor o svojim djelima nastalim za vrijeme četvrte suradnje s pjesnikinjom Manojlović.

Podsjetimo, Saša Šekoranja je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti i član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a u svojoj Cvjetnoj galeriji izlaže svoje umjetničke i cvjetne kreacije, koje nerjetko krase vjenčanja slavnih, operne balove, kao i inauguraciju hrvatskog predsjednika.

Ovu izložbu posjetila su poznata lica hrvatske javnosti, među kojima je bila i Biserka Petrović. Kroz razgovor s njom smo saznali da radi na prijevodu knjige o Draženu Petroviću koja bi trebala biti prezentirana ove godine povodom 10. obljetnice rada muzejsko-memorijalnog centra. Knjiga, objavljena u Americi, zauzela je prvo mjestu prodaje, a donosi biografiju našeg prerano preminulog košarkaša kao i priče njegovih suigrača koji su imali čast igrati s njim.

smNakon izložbe, u 19h, u galeriji Velvet održana je prezentacija ranije spomenute zbirke poezije Dobri za sve, u izdanju Frakture. O ovoj zbirci i njenim pjesmama, osim autroce govorili su i Darija Žilić te Ervin Jahić.

Sonja Manojlović, jedna od najmoćnijih žena hrvatske kulture, svoju prvu zbirku objavila je 1965. u svojoj 17. godini života. Objavila je brojne pjesme koje su uvrštavane u antologije, nagrađivane i prevođene na dvadesetak jezika, a za svoj trud dobila je priznanje i u Hrvatskoj, ali i u svijetu.

Anna-Maria Križanac

Oglas

Komentiraj

komentari