ODRŽANA SVEČANA PREMIJERA FILMA ‘ANKA’

Premijerna dvorana u CineStaru bila je premala za sve koji su došli pogledati novi film Dejana Aćimovića s Éricom Cantonom u glavnoj ulozi

U multipleksu CineStar u zagrebačkom Branimir Centru održana je svečana premijera jednog od najočekivanijih filmova godine – ‘Anka’, redatelja Dejana Aćimovića. Svečani događaj je pratio veliki interes publike za domaći film, a to potvrđuje i prepuna premijerna dvorana koju je sinoć bila premala za sve koji su došli pogledati adaptaciju jednog od najljepših dječjih romana “Anka Brazilijanka” Mate Lovraka.

Sinoćnju svečanu premijeru i druženje s glavnim protagonistom filma, proslavljenim francuskim nogometašem i glumcem Éricom Cantonom, koji već niz godina uspješno gradi karijeru filmskog i kazališnog glumca, nisu propustili brojni poznati Hrvati.
Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, župan Šibensko-Kninske županije, Goran Pauk, gradonačelnik grada Šibenika, Željko Burić, predsjednik uprave Zagrebačke banke, Miljenko Živaljić, predsjednik uprave HANZA Media, Marjan Hanžeković, bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, kazališni redatelj Krešimir Dolenčić i Ivan Leo Lemo, filmski redatelj Branko Ivanda, dekanica ADU Franka Perković, glumci Tarik Filipović, Igor Kovač dio su velikog broja uzvanika koji su došli podržati prvo javno prikazivanje filma.

Osim redatelja i scenaristice filma Tatjane Aćimović, brojnoj su se publici nakon filma poklonili glavni protagonisti: Éric Cantona, Cvita Viljac, Anđela Ramljak, Rade ŠerbedžijaLinda Begonja, Žarko Savić, Goran Grgić, Mato Gulin, Petar Mirčevski, Vlado Jovanovski, Josip Žurić, Lucija Tudor, Anica Kovačević kao i ostali glumci i ekipa filma, uz ovacije mnogobrojne publike.

Anka je priča o djevojčici iz sirotišta koju posvaja bogata rođakinja. Nedugo nakon Ankina dolaska otmjena rođakinja pokazuje drugo lice te razočarana i utučena Anka bježi, želeći se vratiti u sirotište. Put je dovodi do ciglane okružene visokim stablima i neobičnom prirodom. Grubih lica i velikoga srca, ciglari joj daju novi privremeni dom, daju joj sobu buntovnoga ciglara Brazilijanca, siročeta poput nje, koji je završio tu noć u zatvoru zbog kavge koju je započeo u seoskoj krčmi. U ciglani u dubini šume, s ovozemaljskim životom isprepliće se začudni, bajkoviti, svijet šumskih bića, koja vide samo djeca bujne mašte.

Anka‘ u produkciji DaFilma i distribuciji Blitza stiže u hrvatska kina 23. veljače, a sve informacije kao i on line prodaju ulaznica možete pogledati na http://www.blitz-cinestar.hr/najave-filmova/anka/4195/1/1.

Oglas

Komentiraj

komentari