Omiljeni dječji autor otkriva najgore nastavnike na svijetu

David Walliams trenutno je jedan od najčitanijih pisaca dječje književnosti. Nakon što je svijetu predstavio tri nastavka o najgoroj djeci na svijetu, Walliams je otišao korak dalje i dokazao da ne mogu samo djeca biti zločesta nego i njihovi nastavnici. U tim su se knjigama našle nebrojene priče o užasnoj djeci, a sada je kucnuo čas da djeca diljem svijeta dobiju priliku za osvetu i obrišu samodopadan osmijeh s lica odraslih, zauvijek.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

✨📙The World Worst TEACHERS! @dwalliams has struck again with another page turner – this time all about us, teachers! I’m resisting the urge to read the entire book myself without the students, but I know it will be so much more fun with them. 📙I’m excited but also nervous to read this with my class; which one of these wicked characters will they match me to?! 😟 After being in bed sick all week hubby went and picked up my pre-order copy last night (he’s a keeper). Do you think it’s acceptable to devote the entire last week of school to reading this book?!📙✨ #davidwalliams #davidwalliamsbooks #theworldsworstteachers #newbook #newbookalert

Objavu dijeli Sarah – heyy_mrscarter 🎀 (@heyy_mrscarter)


„Najgori nastavnici na svijetu“ šesnaesta je knjiga objavljena na hrvatskom jeziku u prijevodu Ozrena Doležala, a donosi deset priča o nastavnicima nasuprot kojima najgora djeca na svijetu djeluju poput anđela. Ovo je zbirka bezobraznih, taštih i ljutih profesora koji su noćna mora svakoga djeteta.

Knjige Davida Walliamsa prevedene na više od pedeset jezika, a samo je u Velikoj Britaniji prodano više od jedanaest milijuna primjeraka knjiga namijenjenih djeci. Njegove su romane kritičari ovjenčali nenadmašenim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom. U karijeri Walliams je prodao više od 20 milijuna knjiga za djecu. Ovu šarenu školsku avanturu ilustrirao je umjetnički genij Tony Ross.

O AUTORU:
David Walliams poharao je svijet dječje književnosti poput uragana. Njegov roman, „Tetka probisvjetka“, smjesta je zauzeo prvo mjesto na ljestvicama bestselera i bio je najprodavanija knjiga izdavačke industrije 2014. godine. Ovjenčane su dosad nepremašenim pohvalama kritike, a „Bljakburger“, „Zla zubarica“ i „Tetka probisvjetka“ osvojile su nagradu za dječji roman godine, National Book Awards Children’s Book of the Year. Osim tih naslova na hrvatski su mu jezik prevedeni i romani „Ledeno čudovište“ „Gospodin Gnjus“, „Mali milijarder“, „Banditska bakica“, „Dječak u haljini“, „Djedov veliki bijeg“, „Ponoćni pustolovi“, te zbirka priča „Najgora djeca na svijetu“ i slikovnica „Zmija u mojoj školi“.

Oglas

Komentiraj

komentari