On-line promocija slikovnice „Eko Mucko Bucko“


17.09.2021. u organizaciji Udruge za kulturu ‘Ča? održana je online promocija slikovnice  „Eko Mucko Bucko autorice Tatjane Udović, nakon što je otisnuto novo izdanje iste.

  Naime, na temelju natječaja za sponzorstva projekata 2021. na temu Očuvanje okoliša,  Colas Hrvatska d.d. prepoznala je kvalitetu rada Udruge za kulturu „Ča?“ te odlučila podržati novu nakladu slikovnice „Eko Mucko Bucko“. Cilj projekta je edukacija i osvješćivanju djece o ekologiji, točnije o zbrinjavanju i razvrstavanju otpada te o kompostiranju.

Recenzentica Tatjana JedriškoPančelat je o slikovnici napisala: Još jedna čarobna bajka i to s ekološkim vjetrom u leđima. Bajka u formi pjesme s rimom dočarava ozbiljne stvari  na lagan način, dopadljiv dječjem svijetu. Djecu ova bajka neće prestrašiti ili im biti zastarjela. Naprotiv, ekološkom suvremenom tematikom djecu razvedrava i poučava, a opet nije u strogoj formi, šturoj kakvom ih se u školi koji put umara. Naprotiv, djeci je lik Mucka Bucka postao blizak i drag kroz Tatjaninu prethodnu bajku s tim likom. On ih  osvaja maštovitošću, a ujedno u njemu prepoznaju sebe u suvremenim trenucima. To je ono što mladu riječku spisateljicu i pjesnikinju Tatjanu Udović izdvaja: MAGIČNI DODIRI  MAŠTE, A OPET BLISKE TEME DANAŠNJICE. Tako se u pjesmi „Eko Mucko Bucko“ osvješćuje ekološka potreba da spasimo planet Zemlju i to vrlo jednostavnim trudom: odvajanjem otpada, stvaranjem komposta i hranjenjem obrađenog zemljišta ili osobnog  vrta, a koji potom daje plodove visoke kvalitete, pogodne zdravlju čovjeka. Jer kad se o planeti Zemlji brine, ona uvijek čovjeku daje bogate nagrade. Tatjana Udović svojim iznimnim humanim obrađivanjem tematika i pisanem iz duše za djecu, osvaja sve veću čitalačku publiku. A dodatna značajka je to što ona piše čakavskim narječjem čime  doprinosi kulturi svoga kraja.
 

Video o Eko Mucku Bucku možete pogledati na Youtube kanalu Udruge za kulturu Ča?:

Oglas

Komentiraj

komentari