Opremimo školarce uz Facebook humanitarce

Kada krenu ljetni, školski praznici mnogi roditelji krenu umjesto opuštanja, razmišljati o količini školskog pribora kojeg će morati nabaviti za sljedeću školsku godinu. Na žalost, mnogi ne znaju čime i kako kupiti ono najosnovnije svojim đacima. Ako pratite rad FB humanitaraca Zagreb, sigurno ste primijetili da svake godine pokrećemo projekt sakupljanja školskog pribora za naše male korisnike. Ovo ljeto prikupljati ćemo školski pribor za otprilike 86 đaka, što je veliki izazov, jer smo ih lani imali svega 64. Djeca su to naših stalnih korisnika, naših obitelji kojima Facebook humanitarci Zagreb pomažu. Pretežno su to samohrani i nezaposleni roditelji.

Prikupljamo sve od školskog pribora. Nakon što prikupimo, slažemo individualne pakete za svako dijete, kako se nekome pribor ne bi gomilao, a nekome ne bi nedostajao. Paket za svako dijete će imati sve za sljedeću školsku godinu. Od običnih olovaka do likovne mape, bilježnica, gumica, šiljila, flomastera, drvenih bojica, pastela, glinamola, vodenih boja, tempera, pastela, kistova, ravnala, šestara i ostalog pribora za geometriju i dr. Prikupljamo i poseban školski pribor ukoliko je to potrebno za one učenike koji su upisali obrtničke srednje škole za zanimanja kuhar, slastičar, frizer i sl., jer obično zahtijevaju i dodatni pribor poput kuta, kapa i dr.

Molimo vas da školski pribor bude novi. Želimo da svi o našoj djeci razmišljate kao da su vaša, jer tako razmišljamo i mi. Iskustvo nas je poučilo da nam uvijek nedostaje ruksaka za one starije. Molimo vas da ne budu reklamni, jer neke škole ne dozvoljavaju da djeca u školu dolaze sa ruksakom na kojem primjerice piše „Žuja je zakon!“

U našem događaju na Facebooku je kreiran i popis učenika za sve one koji žele biti kuma ili kum pojedinom djetetu i opremiti ga “od glave do pete”. Ukoliko je tome tako, napišite nam u komentar koje dijete želite opremiti.

Sa prikupljanjem pribora smo započeli, a završavamo bar deset dana prije početka školske godine kako bi sve stigli spakirati, ispisati dokumentaciju i razveseliti našu dječicu.
Za one koji su se naučili na net banking i kojima je tako jednostavnije, tu je kao i uvijek naš račun.

ERSTE BANKA IBAN: HR4824020061100677079

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA:
Erste Banka, Jadranski trg, 51000 Rijeka, Croatia
SWIFT ESBCHR22
IBAN: HR4824020061100677079

Opis plaćanja: „donacija srpanj“ ili „donacija kolovoz“, ovisno o datumu uplate.

Sve će kao i uvijek biti transparentno i na našim stranicama, te u samom događaju. Truditi ćemo se koliko god možemo bez obzira na ljeto i sparine i uvijek nas za sve nejasnoće možete kontaktirati u inbox udruge ili voditelje (domaćine) događaja pojedinačno.
Novcem koji će se prikupiti na našem računu, otići ćemo kupiti ono čega u vašim donacijama bude najmanje, naravno uz fotkanje, račun i sve ostalo, te darovne kartice kao i lani, za one starije učenike. Pravo otkriće su nam bile darovne kartice Profila.
Pročitajte što se potražuje, kupite sitnicu, jer i dvije tri bilježnice čine razliku, podijelite naš događaj, jer već i samim time pomažete.
Mi ćemo vas redovito obavještavati kako napreduje prikupljanje i čega u danom trenutku najviše treba.

KAKO MOŽETE DONIRATI ?
– svaki ponedjeljak i četvrtak od 17:00 – 19:00 možete dovesti svoju donaciju u naš mali prostor, Lašćinska cesta 114a. Također i svake prve subote u mjesecu.
– želite li slati poštom? :
Caffe bar Gloss IV. Poljanice 4, 10 040 Zagreb (za humanitarce)
– Donacije također možete ostaviti na našim sabirnim mjestima:
* CAFFE BAR GLOSS, IV. Poljanice 4, radno vrijeme svaki dan od 7-23h, donacije se mogu ostaviti bilo kad
* HT – Palmotićeva 82 (obavezno se javiti Tihani Kunštek, kako bi mogla reći teti na porti da ćete ostaviti donaciju)
Ostavljate li donacije na sabirnim mjestima, molimo vas ubacite nam ceduljicu od koga je donacija i za koga je, ukoliko je namjenska.

Hvala svima u ime sve naše djece i njihovih roditelja!

https://www.facebook.com/events/279252615882015/?fref=ts

Tihana Kunštek

Oglas

Komentiraj

komentari