Orbit i Hrvatska komora dentalne medicine započeli zdravstveno-edukativne aktivnosti u osnovnim školama diljem zemlje

Sredstvima prikupljenim kroz kampanju “Žvači jer to promjenu znači” organiziraju se dentalni pregledi, edukacije i lutkarska predstava

Trvtka Orbit je u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine u završnoj fazi kampanje “Žvači jer to promjenu znači” započela zdravstveno-edukativne aktivnosti u osnovnim školama. Sredstva prikupljena kroz kampanju uložena su u provođenje dentalnih pregleda dvanaestogodišnjaka, dobne skupine čije je oralno zdravlje najugroženije, u 11 osnovnih škola diljem zemlje kojima im se ukazuje na važnost redovitog odlaska njihovim doktorima dentalne medicine te se uklanja i njihov potencijalni strah od istih.

Osim pregleda, za mlađi uzrast djece pripremljena su predavanja doktora dentalne medicine koji naglašavaju važnost pravilne dentalne higijene. Djeca uče i kroz zabavnu predstavu Lutkarskog Studia Kvak pod nazivom “Zuboskop”, u izvedbi Amira Sinanovića i Bojane Klepač Pogrmilović, u kojoj se djeci na primjeren način pokazuje što im se sve može dogoditi ako ne budu redovito prali svoje zubiće i posjećivali svojeg doktora dentalne medicine.

Prema metodologiji FDI odabrane su:

– 4 osnovne škole u Zagrebu ( O.Š. Bukovac, O.Š. Ivan Merz, O.Š. Ante Kovačić, I. O.Š. Dugave)

– 2 osnovne škole u Splitu (O.Š. Pojišan, O.Š. Spinut) i Osijeku (O.Š. Mladost, O.Š. Retfala)

– 1 osnovna škola u Belom manastiru (O.Š. Franjo Tuđman), Kninu (O.Š. Domovinske zahvalnosti) i Žminju (O.Š. Vladimira Gortana)

Oglas

Komentiraj

komentari