Orbit prikupio 500 000 kuna

Zubomobil – mobilna dentalna ambulanta u rujnu kreće na turneju po osnovnim školama diljem Hrvatske u sklopu projekta “Orbit daruje osmijeh” koji je dio globalne Orbit® Smile Back™ inicijative koja diljem svijeta podupire aktivnosti s ciljem zaštite oralnog zdravlja djece. Zubomobil provodi Orbit i Hrvatska komora dentalne medicine.

Wrigleyeva robna marka Orbit u uspješno je prikupila 500 000 kuna s ciljem educiranja djece diljem Hrvatske o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine. Orbit je kroz svibanj i lipanj 2016. godine odvajao po deset lipa od svakog prodanog paketića guma za žvakanje za projekt “Orbit daruje osmijeh” koji provodi u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine. Od prodanih paketića Orbit guma za žvakanje ukupno je prikupljeno 447,801.00 kuna. Ostatak iznosa donirao je Orbit kako bi ukupan prikupljeni iznos dosegao pola milijuna kuna. Cjelokupni iznos bit će utrošen na zdravstveno-edukativne aktivnosti koje će stručni tim okupljen u mobilnoj dentalnoj ambulanti, tzv. Zubomobilu, provoditi od rujna do prosinca 2016. godine u osnovnim školama diljem Hrvatske. Poseban naglasak na turneji stavljen je na ruralna područja u kojima je, prema rezultatima prošlogodišnjeg Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj, utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima.

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata provodit će preglede učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Cilj aktivnosti nije samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila. Djeca će također proći kratku edukaciju o važnosti pravilne dentalne higijene, ali i redovnog posjećivanja doktora dentalne medicine.

“Želimo uputiti jedno veliko hvala našim vjernim potrošačima koji su sudjelovali u projektu “Orbit daruje osmijeh” kroz kupovinu Orbit guma za žvakanje! Za vrijeme trajanja promocije prikupljanja sredstava naši su građani kupili ukupno 4 478 009 Orbit paketića. Upravo su oni ti koji su doprinijeli unaprjeđenju oralnog zdravlja naših najmlađih i na tome im od srca zahvaljujemo. Ove godine još intenzivnije radimo na dosezanju krajnjeg cilja – poboljšanja opće slike dentalnog zdravlja djece i jedva čekamo rujan i početak turneje u Zubomobilu.” – naglasila je Darja Šušteršič, direktorica tržišta kompanije Wrigley.

U trenucima kad četkanje zubi nije moguće, konzumacija guma za žvakanje bez šećera u trajanju od 20 minuta nakon jela dokazano štiti zube te je idealan način za održavanje zubi čistima i zdravima nakon jela i pića.

A.M.

 

 

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar