Orbit u 2016. ulaže u dentalno zdravlje djece kroz kampanju “Orbit daruje osmijeh”

Od 1. svibnja 2016. godine Orbit od svakog prodanog paketića guma za žvakanje odvaja 10 lipa za zdrave dječje zube, a cilj projekta je prikupiti minimalno 500.000,00 kn za edukaciju i preventivne preglede djece s naglaskom na ruralna područja diljem Hrvatske

Wrigleyeva robna marka Orbit u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine pokreće projekt “Orbit daruje osmijeh” s ciljem educiranja djece diljem Hrvatske o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine.

Projekt “Orbit daruje osmijeh” nastavak je prošlogodišnje kampanje “Žvači jer to promjenu znači” koja je kao globalna inicijativa tvrtke Wrigley, polučila značajan uspjeh i uz pomoć potrošača prikupila 250 000 kuna za provođenje zdravstveno-edukativnih aktivnosti u Republici Hrvatskoj. Ove godine intenzitet kampanje se povećava, te je tvrtka Wrigley odlučila od svakog prodanog paketića Orbit guma za žvakanje od 1. svibnja do 30. lipnja odvojiti 10 lipa s krajnjim ciljem prikupljanja 500 000 kuna. Ambasador kampanje je poznati radijski i TV voditelj, komičar i glazbenik Luka Bulić koji jedva čeka start kampanje u kojoj će zasigurno izmamiti brojne osmjehe na dječjim licima.

Prošlogodišnje epidemiološko istraživanje oralnog zdravlja provedeno u sklopu projekta “Žvači jer to promjenu znači” je pokazalo da je stanje oralnog zdravlja djece u Hrvatskoj na zabrinjavajuće niskoj razini. KEP indeks* hrvatskih dvanaestogodišnjaka iznosi 4,51 što je najlošiji rezultat u cijeloj Europi. Stanje oralnog zdravlja 12-godišnjaka u ruralnim dijelovima Hrvatske je još više poražavajuće jer KEP index u tim sredinama iznosi 5,28. Zato će ovogodišnji projekt biti usmjeren na ruralna područja u kojima je identificirano najviše problema.

“Jako nam je drago da nastavljamo suradnju s Hrvatskom komorom dentalne medicine te da ćemo ove godine uložiti još veći napor i partnerski raditi na unaprjeđenju oralnog zdravlja naših najmlađih. Prošlogodišnji loši rezultati epidemiološkog istraživanja nisu nas obeshrabrili, dapače, dali su nam vjetar u leđa za još intenzivnije provođenje dentalnih pregleda i edukativnih aktivnosti kako bismo doprli do što većeg broja djece.” – naglasila je Darja Šušteršič, direktorica tržišta kompanije Wrigley.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar