Sve za dječji osmijeh

Orbitov Zubomobil ponovno kreće u osvajanje dječjih osmijeha diljem Hrvatske

Nema ništa ljepšeg od dječjeg smijeha.  Dječji osmijeh najdjelotvorniji je lijek u ovim vremenima, najveća sreća i radost svima.  Iz tog razloga  i ove godine, Orbitov Zubomobil ponovno kreće u osvajanje dječjih osmijeha diljem Hrvatske. Tako će Orbitova vesela mobilna stomatološka ordinacija – Zubomobil pokrenuti svoje kotače i započeti  turneju diljem Hrvatske u ponedjeljak 25. rujna 2017., a čitav projekt predstavljen je  21. rujna 2017. u  kultnom zagrebačkom kinu Europa.

“Veseli nas nastavak suradnje s Orbitom i to baš u mjesecu oralnog zdravlja koji traje od 12. rujna do 12. listopada. Zubomobil i njegova ekipa već je učinila mnogo, a nastavak priče će zasigurno odagnati i  zaziranje od dolaska na pravovremeni pregled usne šupljine kako bi se dentalna higijena djece u Hrvatskoj poboljšala.” – naglasio je prof.dr.sc. Pavel Kobler, dr.med.dent., zamjenik predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine.

Poseban dodatak veseloj atmosferi  svakako je pridonjela vesela i nasmijana ambasadorica Doris Pinčić Rogoznica, koja je na konferenciji za medije iznenadila prisutne izvedbom himne projekta zajedno sa svojim suprugom Borisom i mališanima iz dramskog kazališta Tirena, a o ovom hvalevrijednom projektu Doris je rekla:

“Čast mi je biti dio ove predivne priče, svoj zadatak sam shvatila ozbiljno te ću se pobrinuti da u školama u kojima će biti prisutna uvjerim djecu da priđu stomatolozima bez straha i naravno, s osmijehom na licu.”

U suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine Orbit radi na povećanju svijesti javnosti o važnosti pravilne oralne higijene i redovitih dentalnih pregleda djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. U okviru promotivne akcije ”Pokrenimo ZUBOMOBIL zajedno” koja se odvijala tijekom svibnja i lipnja, 2% od ukupne prodaje Orbit guma za žvakanje izdvajalo se za samu akciju i opremanje mobilne stomatološke ordinacije i preglede zubića osnovnoškolaca te je u tom periodu prikupljeno 435.655,02 kuna.

Fokus turneje je ponovno na ruralnim područjima Hrvatske gdje je zabilježeno najlošije dentalno zdravlje osnovnoškolaca, a u trajanju Zubomobilove turneje od 5 tjedana u planu je pregledati i educirati 5000 djece u više od 55 matičnih škola. Već u ponedjeljak, 25. rujna će mališani u Brelima i Podgori imati priliku otpjevati Zubomobilovu himnu i pregledati svoje zubiće, a turneju završavamo u Zagrebu 27. listopada.

Da se podsjetimo, projekt “Orbit daruje osmijeh” dio je globalne Orbit® Smile Back™ inicijative koja diljem svijeta podupire aktivnosti s ciljem zaštite oralnog zdravlja djece. Pomoć u zaštiti zdravlja zubi naših najmlađih osigurava im potrebno samopouzdanje za iskren i zarazan osmijeh. U trenucima kad četkanje zubi nije moguće, konzumacija guma za žvakanje bez šećera u trajanju od 20 minuta nakon jela dokazano štiti zube te je idealan način za održavanje zubi čistima i zdravima nakon jela i pića.

Prijatelji projekta koji su podržali Orbitovu globalnu inicijativu u Hrvatskoj su: Plidenta i Sirona.

Rosie Kugli

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar