Osvojite Egmont paket knjiga za mamu i dijete!

Mame koje vole čitati sigurno su gotovo od rođenja svojim mališanima čitale bajke i slične priče. Pri tome jedva dočekale dan kada će mališani porasti pa će lijepo nedjeljno popodne i mama i dijete provesti čitajući, svaki svoju omiljenu knjigu. Ako ste u potrazi za novim naslovima za sebe i mališana, Egmont je pripremio super poklon – francuski ljubavni roman za mamu “Čitač iz vlaka u 6:27” i slikovnicu Lijo i Lujo za dijete. Više o knjigama i kako ih osvojiti pročitajte u nastavku.

Roman zbog kojeg ćete se ponovno zaljubiti u književnost

Guylain Vignolles neobičan je čovjek koji je zapeo u rutini sive svakodnevice. Sve je u vezi njega obično i svakidašnje, radi na stroju koji reciklira stari papir, svoj posao ne voli, ne uživa u mnogo toga i svake večeri hrani zlatnu ribicu kad se vrati s posla. No, ima jedan neobičan hobi – potajno spašava stranice knjiga sa stroja za rezanje i, bez konteksta i odabranog redoslijeda, svako ih jutro naglas čita u vlaku na putu prema poslu. Jednog dana u vlaku pronađe dnevnik žene čija su ga razmišljanja i pogled na život očarala. Sljedećeg jutra Guylain nastavlja čitati naglas u vlaku, no ovog puta sve se čini drugačije, a on nije ni svjestan koliko će mu život uskoro postati uzbudljiviji.

Čitač iz vlaka u 6:27 je francuski roman koji je odmah po objavljivanju osvojio nekoliko nagrada poput Cezam Prix Littéraire i Nagrade Michel Tournier, a samo u Francuskoj prodano je više od 400 tisuća primjeraka. Roman je to o ljubavi u svakom smislu, prema srodnoj duši, prema životu, a možda i najviše od svega, prema knjigama. Oni koji su voljeli film Amélie, voljet će i ovaj utješan i nježan roman o snazi i univerzalnosti literature. Baš kao i šarmantna Amélie, Guylain je čovjek zarobljen u svojem svijetu, sve dok ne shvati koliko ljepote postoji oko njega. U lijepim, ali i nemogućim i teškim situacijama, često nam knjige, tuđe riječi i misli mogu pružiti spas i otvoriti pogled za neke nove perspektive. Ovaj roman učinit će upravo to.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Egmont Hrvatska (@egmont_hrvatska)

 Lijo i Lujo

Postoje mnoga prijateljstva, ali možda nijedno nije toliko neobično kao ono između lisice i lovačkog psa. Oni su se upoznali kao mladunci i zajedno provodili dane u igri i veselju. Kad su odrasli, svatko je krenuo svojim putem. Jednog dana će se ponovo sresti u mnogo nesretnijim okolnostima – u lovu na lisice, gdje Lujo postaje lovac, a Lijo lovina. Ipak, nekadašnje prijateljstvo se ne zaboravlja lako!

Dio kolekcije Disney slikovnica svakako je i ova uzbudljiva priča koja je ujedno i upotpunjena nezaboravnim ilustracijama kojima je Walt Disney uljepšao uspomene na djetinjstvo brojnih generacija roditelja i djece.

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 6.5. je Jožica OcvirkMolimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!

Oglas

Komentiraj

komentari