OTVARA VRATA NAJLJEPŠA KNJIŽARA U ZAGREBU

Hoću knjigu Arena centar konačno će svečano dočekati svoje prve posjetitelje 20.10. kada će svoje najzabavnije aktivnosti predstaviti na preuređenoj lokaciji. Poklončići za posjetitelje, zabavne maskote, najinteresantnije radionice te promocija fantastičnog nastavka knjige Priče za laku noć za mlade buntovnice obilježit će ovu subotu u Arena centru.

Hoću knjigu vrlo je brzo prepoznao interes svojih posjetitelja za većim prostorom od čak 226 kvadratnih metara, u kojem će najstrastveniji knjigoljupci imati još širu ponudu, ali i ono što je bitnije – prekrasan inovativni paviljon za odmor i čitanje knjiga. Bitno je i napomenuti kako strop ove knjižare krasi otvoreni svod s konstantnim dnevnim svjetlom, netipičan za bilo koju knjižaru u Hrvatskoj.

„Oblikovanjem mobilijara te odabirom materijala i kolorita nastojali smo osmisliti prepoznatljiv,  ugodan i topao ambijent. U središte interijera smjestili smo multifunkcionalni ‘paviljon’, intimni prostor u kojem se može prolistati knjiga, odvijati prezentacija i sl.”, poručili su iz studija Metaplan arhitekti.

Svečano otvorenje započet će u 11 sati, kada će se održati prva i najpopularnija radionica za djecu – Obrana od mračnih sila u organizaciji Ministarstva magije, koju u ostalim knjižarama uvijek posjećuje velik broj djece.

„Ideja iza svečanog otvorenja bila je u jednom danu predstaviti sva naša najzabavnija događanja koja se inače odvijaju u ostalim knjižarama u našem novom prostoru. Iz tog razloga, dan započinjemo najposjećenijom i najveselijom radionicom za djecu, dok će od 12 sati nadalje djeca koja posjete knjižaru moći će sudjelovati u humanitarnoj radionici Boranka te uz posebnu pastelu nacrtati drvo koje će se potom posaditi na požarištima diljem Dalmacije. U 18 sati posjetitelje očekuje i prava poslastica; predstavljanje nastavka najpopularnije knjige za djecu i odrasle u 2017. te 2018. godini Priče za laku noć za mlade buntovnice 2, o kojima će uz vješto moderiranje Karmele Vukov-Colić razgovarati poznati sociolog Bruno Šimleša, autorica Emina Pršić te prevoditeljica Anda Bukvić Pažin. Večer će završiti u slatkom i glazbenom tonu s tortom i akustičnim triom Amaterapeuti”, objasnila je Sanja Srdić Jungić, voditeljica marketinga Hoću knjigu.

Sva događanja su besplatna, a posjetitelje će knjižara Hoću knjigu čitavog dana uveseljavati i simboličnim poklonima. Za detaljan program otvorenja posjetite službenu stranicu događanja: https://www.facebook.com/events/2034784753209710/.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari