Otvoren prvi Štand dobrote “Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“

Udruga Portal Dobrote na otvorenju Štanda dobrote je osigurala 160 toplih obroka za djecu u školama u Hrvatskoj!

Komunalni servisi Kutina i Udruga Portal dobrote na Gradskoj tržnici u Kutini otvorili su prvi Štand dobrote u okviru akcije „Da ni jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“.

U krugu dobrote oko Štanda dobrote prvog je dana sakupljeno dovoljno novca za 160 toplih obroka u školama, a Štand dobrote na Gradskoj tržnici u Kutini bit će otvoren svake srijede!

Vlasnici OPG-a, proizvođači, povrtlari i prodavači sa Gradske tržnice Kutina donirali su svoje domaće proizvode na Štand dobrote. Građani i kupci su priložili svoje donacije u Kutiju dobrote te su sa štanda po svom izboru uzeli vrećicu zdravih, domaćih proizvoda poljoprivrednih proizvođača.

„Kutinčani su pokazali da imaju veliko srce i ugodno su nas iznenadili, jer prikupili smo puno više nego što smo očekivali. Možemo samo reći hvala i vidimo se srijedom na Štandu dobrote.“, poručile su organizatorice iz Udruge Portal Dobrote.

Manuela Vukelić Vlajsović, direktorica Komunalnih servisa zahvaljujući prodavačima, građanima i kupcima koji su priložili donacije na Štandu dobrote izrazila je želju da se krug dobrote proširi i da se Štandovi dobrote otvaraju i na drugim tržnicama.

Udruga Portal dobrote prošle je godine pokrenula akciju „Da ni jedno dijete ne bude gladno“. Cilj akcije je osigurati tople obroke za svu djecu u školama u Hrvatskoj.

Ove školske godine su kroz akciju osigurani topli obroci za 17 tisuća djece u hrvatskim školama, ali još uvijek ima djece koja ne dobivaju topli obrok.

„Širimo krugove dobrote i vjerujem da ćemo ostvariti cilj naše akcije „Da ni jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“, rekla je Sanja Bijonda, predsjednica Udruge Portal dobrote.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari