Ovaj vikend na Eko Limach Festu reciklirajte, stvarajte i oblikujte svijet

Prvi dječji festival koji slavi ekologiju i kreativnost na radionici #Genius by Robokacija i Rimac Automobili pokazat će kako uz pomoć limuna, žice, kovanice i folije dobiti svjetlo.

Eko Limach Fest (ELF) je prvi pravi dječji eko festival na otvorenom namijenjen djeci od 3 do 12 godina i njihovim roditeljima, a održat će se u subotu, 8. listopada 2016, od 10 do 18 sati u parku Maksimir pokraj male pozornice. ELF je koncipiran kao cjelodnevna platforma za inspiraciju i edukaciju novih naraštaja koji su nositelji održivog razvoja svoje zajednice te promociju i povezivanje individualaca, brendova i civilnih društava kao stvaratelja vrijednosti.

Vizija festivala je održiva zajednica koja brine za svoje članove i savjesno se odnosi prema svom ekosustavu. Limachi će zajedno sa svojim roditeljima interaktivno sudjelovati u programu, učiti o održivom razvoju, važnosti očuvanja prirode i okoliša, zdravog života, kao i zdravih prehrambenih i sportskih navika. Ulaz je na festival slobodan jer kako organizatorice ističu, edukacija 21. stoljeća ne bi trebala biti privilegija već svima dostupna. Čitav dan prepun besplatnih sadržaja omogućen je uz pomoć brojnih pokrovitelja i prijatelja festivala.

Posjetitelje tako očekuju zanimljive interaktivne radionice, poput radionice vrtlarenja i kompostiranja #EkoVrt u suradnji sa Maricom Vrtlaricom, izrade zdravih i slasnih užina #CoolFood, znanstveno-eksperimentalnih radionica #Genius u suradnji sa Rimac automobili i Robokacija, #Znastvenika2 u izvedbi redatelja Mire Čabraje te geološke #EkoEko radionice u suradnji sa Zemljinom slikovnicom. Također, limachi će razvijati svoje vještine kreativnosti i rješavanja problema na kreativnoj radionici #EkoVrtić u suradnji sa dječjim vrtićem Iskrica iz Zagreba, na radionici uzimanja otisaka i istraživanja tekstura iz prirode #PlayDoh koju je omogućila tvrtka AWT International, radionici kolaža #jUHU koju je omogućio UHU Hrvatska te radionici mozaika od plastičnih čepova #smART.

Organizatorice Eko Limach Festa ističu kako možemo sudjelovati u stvaranju generacija koje propitkuju postojeća saznanja, istražuju, šire vlastite horizonte i stvaraju preduvjete za napredak i dobrobit čitavog društva, ako dovoljno rano usmjerimo pažnju djeteta na vrijednosti i značaj održivog načina života, zdravlja i zajedništva.

Eko limache čekaju još brojne druge radionice na kojima će steći nova saznanja te korisne i zdrave navike. Na radionici #Štedomat koju je omogućila Raiffeisen banka učit će se o vidljivoj i nevidljivoj štednji, kao jednoj od važnih pretpostavki održivosti. Radionica #ZubićVila poučit će limache o važnosti oralne higijene uz pomoć stručnjaka iz Curaproxa. Na radionici #ZOO u suradnji sa Zoološkim vrtom grada Zagreba zavirit će se u čudesni svijet kukaca. Budući da višejezičnost pridonosi povećanju kapaciteta mozga jedna kreativno-edukativna radionica održat će se u potpunosti na engleskom jeziku, a donosi je škola Helen Doron English. Kako bi repertoar bio potpun nedostaje samo prstohvat ritma i zato će limachi na radionici #Ritam uz pomoć benda Tribal Jam Orchestra prepoznavati i otkrivati ritam u sebi i oko sebe.

Sve posjetitelje očekuje i odlična zabava u sklopu jedinstvene, pametne igraonice – Mozgaonice, a eko limachi će moći uživati i u face paintingu u izvedbi Body art by Tanya.

Za vrhunsku atmosferu bit će zaslužan specijalni gost Eko Limach Fest-a je DJ Dr. Smeđi Šećer koji će reciklirati miksete dosad neotkrivenih glazbenih brojeva.

Sav se zabavni program odvija na maloj pozornici nedaleko od glavnog ulaza. Bit će izvedena edukativno-zabavno-znanstvena predstava “Ti i Ja – znanstvenika dva” mladog redatelja Mire Čabraje, a svojim nastupom eko limache će zasigurno razveseliti i dječji zbor Kikići i Helen Doron English.

Od sportskog sadržaja bit će tu nogomet, softball klub Span te šahovski klub HAŠK Mladost.

Na ELF-u će se 8. listopada po prvi puta obilježiti Dan dobrih djela (DDD) kroz simbolično prikupljanje donacija dobrih želja i dobrih djela u suradnji sa udrugom Kruh Za Poslije – Portal Dobrote. To može biti bilo koji mali znak ljubaznosti kojim pokazujemo da nam je stalo do svojih bližnjih, životinja ili prirode. Zato svakako posjetite ELF, a ako baš ne možete, onda učinite dobro djelo taj dan i objavite na Instagramu sa hashtagovima #ELF2016 i #DDD.

Sve novosti o programu, izvođačima i radionicama pratite putem službene web stranice festivala te Facebook stranice i eventa.

Oglas

Komentiraj

komentari