Pedagoginja preporučuje: ovo su najljepše zimske slikovnice i knjige

Iako se ove godine borimo i sa strahom od potresa i COVID-19, pokušajmo probuditi zimsku čaroliju u našim najmlađima i najmilijima. Djeci je sad, više nego ikad, potrebno pomoći da odlutaju u svijet mašte prije spavanja, kako bi se oslobodila nakupljenog stresa tijekom tog dana i odmorila za nove izazove koji ih čekaju. Znam da ste vjerojatno i vi osjećate frustraciju, zabrinutost i stres, pa to isto predlažem i vama. Prije spavanja uzmite knjigu u ruke i malo odmorite um nekim drugim zgodama i nezgodama.

Dječak zvan Božić (Matt Haig, Mozaik knjiga)

Roman za djecu Dječak zvan Božić velika je svjetska uspješnica i nezaboravna božićna pripovijest. Ovo je pripovijest o tome kako je nastao Božić. Ako misliš da su neke stvari nemoguće, ova knjiga nije za tebe. Jer ova je knjiga puna nemogućih stvari.

Cijena knjige je 79,00kn

 Djed Mraz dolazi na Božić (naklada: Naša djeca)

25 čarobnih priča o Djedu Mrazu i njegovim božićnim pustolovinama!

Kamo se Djed Mraz htio odseliti sa Sjevernoga pola? Je li baš uvijek u crvenome odijelu kad dijeli darove? Tko mu pomaže zamotati tolike darove? Jesu li sobovi oduvijek vukli njegove saonice? Odgovore na ova i još mnoga druga pitanja djeca će saznati u zanimljivim pričama dok iščekuju najradosniji blagdan u godini.

Cijena knjige je 119,00kn

Pahuljaste priče za božićno jutro (naklada: Naša djeca)

Kamo je psić Keks pospremio svoj božićni dar za prijatelja Krekera i kako je vuk Vukas pomogao ostalim šumskim stanovnicima pronaći božićno drvce? Hoće li Djed Mraz ipak uspjeti ostaviti dar obitelji Sirojedić i što je malena Marta pronašla pod borom? Saznajte odgovore na ova pitanja i uživajte u ostalim pahuljastim pričama iz ove preslatke božićne zbirke.

Knjigu možete kupiti u knjižarama Naša djeca, Školska knjiga ili Hoću knjigu za 99,00kn.

Djed mraz darove nosi (Sanja Pilić, Mozaik knjiga)

Božić je pred vratima. Jurica je naučio pisati i jedva čeka napisati pismo Djedu Mrazu u kojem će pobrojati sve darove koje očekuje pod borom. Mala sestra Zlatka ima svoje želje i moli Juricu da i za nju napiše pismo. Jurici se ne da pisati sve Zlatkine želje kako bi on dobio više darova. A što će učiniti Djed Mraz kad mu stignu pisma?

Cijena knjige je 59,90kn

Pripovijest o mišu koji nije imao sanjke (K. Lepp, Ibis grafika)

U šumi je pao prvi snijeg i sve životinje krenule su na sanjkanje. Mali miš više od svega na svijetu želio se sanjkati s ostalima, ali nije imao sanjke. Tužno je promatrao vrh brijega s kojeg su se čuli dječji smijeh i vrištanje, te svjetlucao snijeg koji je prštao iza sanjki. I mrzovoljna stara kornjača nije se sanjkala. Ona je stajala u podnožju brda i ljutito promatrala graju na vrhu brda. A onda je čula potiho šmrcanje i u snježnom nanosu pored sebe primijetila je mišića.
Kada je čula što ga tišti, kornjača mu obeća da će mu ispuniti želju ako joj pomogne da se popne na vrh brda. Kornjača je bila vrlo stara i penjala se sporo, tako da je put do vrha dugo trajao. No nagrada je bila vrijedna toga, jer su pomogli jedno drugome i proveli najljepši dan u životu penjući se i spuštajući niz brijeg.
Ovo je topla zimska priča koja govori kako možemo pomoći jedni drugima u ostvarenju želja i ciljeva. Prikazuje kako su nesebičnost i pomaganje drugima vrlo vrijedne vrline koje valja posjedovati.

Cijena knjige je 72,00kn

Uživajte u kupnji i čitanju s najmilijima, a ja vam želim uspješnu i sretnu godinu u koju smo tek zakoračili.

Autor: Iva Zaimović, mag. socijalne pedagogije

Foto: Pexels

Oglas

Komentiraj

komentari