Pet Disney lokacija koje postoje u stvarnom svijetu

Na sam spomen Walta Disneya naviru prekrasne uspomene iz djetinjstva i nezaboravni likovi mnogobrojnih crtanih filmova. Mnogobrojni fanovi posjećuju zabavne parkove Disneyland kako bi im se približili i osjetili magične lokacije poznatih Disneyevih crtanih filmova, ali jeste li znali da su brojne scene zapravo nastale po uzoru na stvarna mjesta? Impresivne lokacije prenesene u crtane filmove Disney nalaze se diljem svijeta – od Velikog koraljnog grebena u Australiji do gotovo nestvarno lijepih škotskih dvoraca iz 13. stoljeća.

Glencoe House 1

Posjet Disneylandu samo je jedan način na koji je moguće osjetiti magiju uz koju su mnogi odrastali ili tek odrastaju, ali postoji li bolji način za putovanje u čarobni svijet crtanih filmova od putovanja na mjesta koja su inspirirala čak i samog Walta Disneya? Booking.com, koji u svojoj ponudi ima najveći broj nevjerojatnih smještajnih objekata u svijetu, od hotela do vila, apartmana, kućica na drvetu pa čak i brodova, odabrao je jedinstvene smještajne objekte diljem svijeta koji će oduševiti fanove koji svoj idući odmor žele provesti u bajkovitom Disney stilu.

Snježno kraljevstvo (Frozen) – Ledena palace

U poznatoj sceni u kojoj Elsa stvara ledenu palaču uz pjesmu „Puštam sve“ u ovom velikom Disneyevom hitu iz 2013. godine, snježno okruženje i ledena palača neodoljivo podsjećaju na Kirunsku crkvu u Švedskoj. Crkva je u potpunosti izgrađena od leda, čak i njezini zidovi te namještaj, a nalazi se netom ispod samog Arktičkog kruga.

Nakon dugog dana u zaleđenom svijetu, odmorite se u obližnjoj Máttaráhkká Northern Light kolibi iz koje se pruža pogled na predivna polarna svjetla. Máttaráhkká Northern Light koliba također pruža mogućnost odlaska na ture u motornim sanjkama ili pak na safari u sanjkama koje vuku psi kako bi vam pružili pravo iskustvo Snježnog kraljevstva. Za ovu avanturu se samo morate opskrbiti toplom odjećom!

Trnoružica – Dvorac Neuschwanstein

Smješten na jugu Bavarske dvorac Neuschwanstein pravo je umjetničko djelo koje je izgradio kralj Ludvig II, često nazivan i Labuđim kraljem i Kraljem bajki. U Disneyevu klasiku „Trnoružica“ princeza Aurora rođena je u bijelom dvorcu koji uvelike nalikuje Neuscwansteinu, a i sam logo Walta Disneya inspiriran je ovim velebnim zdanjem.

Posjetitelji se mogu odmoriti u prekrasnoj vili Ludwig koja se nalazi direktno ispod dvorca Neuschwanstein i samo 3 kilometra od gradića Füssena. Ugodnom šetnjom od dvadesetak minuta doći ćete do dvorca, a nakon magičnog iskustva možete se opustiti u idiličnom vrtu vile Ludwig s najboljim pogledom!

VIlla Ludwig Suite Hotel_2

U potrazi za Nemom – Veliki koraljni greben

Ova velika Pixarova uspješnica koja je malo koga ostavila ravnodušnim odvija se u dubini oceana, točnije kod australskog Velikog koraljnog grebena. U crtanom se filmu riba klaun Marlin uputio u potragu za sinom Nemom još 2003. godine i od tog trenutka veliki broj posjetitelja diljem svijeta želi istražiti najveći koraljni greben na svijetu. Grad Cairns idealna je lokacija za ronjenje za vrijeme kojeg imate velike šanse spaziti i samog Nemu! Cairns je poznat i po velikom izboru fantastičnih restorana i bogatom noćnom životu.

Nakon dana provedenog u moru, odmorite se u obližnjim Waters Edge apartmanima u Cairnsu koji su jedan od najboljih prijedloga Booking.com-a u Cairnsu zbog iznimne lokacije i privatnog bazena koji će vam osigurati nezaboravne trenutke pod suncem Australije.

Vrlo zapetljana priča (Tangled) – Mont-Saint- Michel

Svi znamo priču o Zlatokosi, princezi koja je oteta zbog čarobne duge kose i zaključana u kulu u kojoj bi trebala provesti cijeli svoj život. Gradić Corona u filmu „Vrlo zapetljana priča“ inspiriran je jednom od najočaravajućih znamenitosti u Francuskoj – dvorcem Mont Saint- Michel u Normandiji.

Pogled na magični dvorac pruža se iz hotela La Jacotière koji je udaljen samo 3 kilometra. Riječ je o renoviranoj farmi s prekrasnim vrtom i terasom iz kojeg se možete uputiti i u šetnju do dvorca, a na raspolaganju vam je i shuttle prijevoz udaljen samo pet minuta.

Merida Hrabra (Brave) – Eilean Donan

Smješten u napuštenom i brdovitom kraju na zapadu Škotske, Eilean Donan jedan je od najprepoznatljivijih škotskih dvoraca koji se nalazi na vlastitom otoku s kojeg se prostire pogled na gotovo nestvarni otok Skye. U Disneyevom hitu „Merida Hrabra“ iz 2012. crvenokosa princeza Merida živi u dvorcu inspiriranim Eilean Donanom. Izgrađen je u 13 stoljeću radi obrane od Vikinga, a danas je jedno od škotskih zdanja koje oduzima dah.

Posjetitelji mogu odsjesti u hotelu Glencoe House iz kojeg se pružaju očaravajući pogledi na planine i u kojem možete uživati u ukusnom doručku uz toplinu kamina.

Oglas

Komentiraj

komentari