Pilingom do poboljšanje cirkulacije i tijekom trudnoće

Prvi korak do lijepe kože je – piling. Poznato je da se koža, kao najveći organ tijela, neprestano obnavlja  i ljušti. Novonastale stanice kože su stalno u diobi i potiskuju one iz dubljih slojeva pa na samu površinu  uvijek dolazi  sloj mrtvih, pločastih stanica, koji se ljušti i otpada. U tom procesu važno je ponekad potpomognuti ljuštenje vanjskim djelovanjem, a kako bi se mlada i zdrava koža što lakše obnavljala.

Trudnoća je doba tijekom kojeg se često koža  pojačano isušuje i ljušti, tako da je poželjno tretirati ju i pilinzima, s naglaskom na one sa sastojcima prirodnog podrijetla. Postoje dvije vrste pilinga: kemijski piling koji se najčešće obavlja u dermatološkim ordinacijama i mehanički piling koji koristimo kao kozmetički proizvod u različitim oblicima. Piling zrnca u prirodnoj kozmetici najčešće su usitnjene koštice marelice ili masline, veličine od 100-500 mikrona i oblih bridova kako ne bi dolazilo do mehaničkih površinskih oštećenja kože i osobita su preporuka za trudnice.  Pilizirajuća  zrnca lagano stružu po površini kože pri čemu  ljušte odumrle stanice. Piling je izuzetno pogodan za trudnice jer njegovo umasiravanje pozitivno djeluje i na cirkulaciju, koja je tijekom trudnoće oslabljena s naglaskom na kritičnim mjestima poput bedara i bokova. Također je važno napomenuti da treba izbjegavati osjetljivo mjesto trbuha!

Vrlo je praktično koristiti piling gelove za tuširanje s dispergiranim piling zrncima koja uz blagu masažu kružnim pokretima, pomažu ljuštenju odumrlih stanica s površine kože. Pilinge ne treba koristiti prečesto, dovoljno je 2 puta tjedno, a nakon njegove upotrebe koža postaje   glatka i meka na dodir dok se uslijed redovite upotreba njena struktura značajno i dugoročno poboljšava.

Čarobni piling gel iz Olivala  sadrži  zrnca koštice marelice i masline za lagani piling i skidanje odumrlih stanica kože. Prigodan je za svakodnevnu njegu i za trudnice. Potiče regeneraciju kože, cirkulaciju te produljeni  mladenački tonus i izgled.  Blagog je i ugodnog  mirisa i teksture, lako se ispire, a nježna pjena ne peče oči. Baza gela je prirodni tenzid bez SLS-a koji ne isušuje kožu, a emolijentni biolipidi hidratiziraju nakon čega koža postaje meka i glatka. Još jedna uspješnica iz Olivala koja je svojim sastavom u skladu sa zahtjevima „zelene kemije“ i ne utječe na otpadne vode te ne zagađuje okoliš. Čarobni piling gel može se koristiti za pranje lica i tijela, a ne smijemo zaboraviti da se nakon pilinga moraju koristiti hranjive i bogate kreme, ulja ili maske za kožu da ne bi došlo do kontra efekta i pretjeranog isušivanja kože, pogotovo kod osjetljive ili  suhe kože trudnica. Olival Čarobno ulje za tijelo izvrstan je odabir za dubinsku hidratizaciju, kao i ulje protiv strija.

Čarobni piling gel dostupan je u DM, Muller i BIPA drogerijama i u NAMI po cijeni od 49,90 kn.

 

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar