Počeo natječaj za godišnje nagrade izvrsnosti u obrazovanju

Natječaj International Montessori Awards otvoren je 10. svibnja, a prijave se zaprimaju do 4. lipnja 2021. godine te se pozivaju svi koji rade u predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju da predstave svoju predanost kvalitetnom obrazovanju, kao i potporu socijalnom i emocionalnom učenju

Poznata odgojna metoda koju je osnovala talijanska liječnica i pedagoginja Maria Montessori, dobiva sve više na važnosti, kao i razna priznanja u svjetskim predškolskim i osnovnoškolskim institucijama.

Ove godine Montessori Grupa, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, lansirala je potpuno nove nagrade kojima se prepoznaju i slave pojedinci koji uče, rade te promiču pristup obrazovanju nadahnut Montessori obrazovanjem.

„Drago nam je što možemo najaviti pokretanje naših novih nagrada i otkriti naše sudačko vijeće za 2021. godinu, koje će pregledati svaku nominaciju i oduševiti se slušanjem priča i iskustava iz cijelog svijeta. Posebno se radujem što ću čuti što su djeca radila. Ova godine je bila teška za sve te smo uzbuđeni što ćemo otvoriti nominacije za naše nagrade i pokazati zahvalnost svima u obrazovnoj zajednici“, izjavila je Leonor Stjepić, CEO Montessori Grupe te jedna od članica stručnog povjerenstva za ocjenjivanje.

Na natječaj se mogu prijaviti i hrvatske obrazovne institucije i njihovi zaposlenici, a natječaj se provodi u pet kategorija. Dodijelit će se novčane nagrade ustanovama, istraživačima, praktičarima, pomoćnom osoblju i djeci iz cijelog svijeta. Oni koji žele sudjelovati u natječaju ne moraju raditi po Montessori programu, već bi trebali promicati predanost kvalitetnom obrazovanju i potpori socijalnom i emocionalnom učenju.

Nagrade će se dijeliti u pet kategorija:

  • pobjednik u kategoriji istraživača/ice godine dobit će nagradu od 17.500,00 kuna i mjesto u izabranom Uredništvu za 2022. godinu za novi međunarodni časopis namijenjen Montessori praksi
  • pobjednik u kategoriji pomoćnog osoblja (npr. kuhari/ce i pomoćni kuhari/ce, domari/ce, spremači/ce, administratori/ce) dobit će nagradu u iznosu od 17.500,00 kuna
  • pobjednik u kategoriji izvanrednog doprinosa Montessoriju u praksi osvojit će nagradu od 17.500,00 kuna
  • pobjednik u kategoriji organizacije prostora osvojit će nagradu u iznosu od 17.500,00 kuna
  • posebna nagrada u kategoriji održivosti dodijelit će se djetetu koje je pokazalo predanost i strast u zaštiti okoliša. Svi nominirani u užem izboru, kao i okolina koja je podržala projekt dobit će po 1.750,00 kuna nagrade, a ukupni pobjednik dobit će posebnu novčanu nagradu za svoje rad, ali i priliku da njegov doprinos bude javno prikazan i priznat

Ova nagrada je nastavak na suradnju Montessori Grupe i Sveučilišta Leeds Beckett u stvaranju Međunarodnog instituta Montessori, koji pruža prvo preddiplomsko obrazovanje u Velikoj Britaniji, kao i postdiplomske tečajeve koji vode do doktorata i zvanja profesora u Montessori obrazovanju.

Svi zainteresirani mogu podnijeti nominaciju za sebe, kao i za svoju školu, pružatelja usluga ranog obrazovanja ili u ime nekoga drugog, isključivo napisanu na engleskom jeziku. Prijave se zatvaraju 4. lipnja 2021.

Finalisti u najužem izboru bit će objavljeni 9. lipnja 2021. godine. Od svih kandidata koji uđu u uži izbor bit će zatraženo da podnesu kratku, snimljenu video prijavu koja će podržati njihovu nominaciju i pružiti uvid u njihov utjecaj na život djece svaki dan.

Pobjednici će biti proglašeni na virtualnoj dodjeli nagrada, na godišnjoj konferenciji IntoMontessori 19. lipnja 2021. godine.

Za više informacija o prijavi, natječaju, dodjeli nagrada te žiriju, posjetite https://montessori-group.com/awards-2021/ .

Oglas

Komentiraj

komentari