„POKAŽI LJUBAV“ ZA DJECU KLAIĆEVE BOLNICE

Zagrebačka filharmonija i Rotary klub Zagreb 1242 pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, 4. prosinca 2015., s početkom u 19:30 sati, organiziraju veliki humanitarni koncert u okviru akcije „POKAŽI LJUBAV“. Ovaj humanitarno glazbeno-scenski spektakl Carla Orffa Carmina Burana održat će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s ciljem prikupljanja pomoći za nabavu oftalmoskopa, uređaja prijeko potrebnog za obavljanje nužnih oftalmoloških pretraga kod novorođenčadi u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Orkestrom će dirigirati Veton Marevci, a koncert je namijenjen svim ljudima dobre volje koji će svojom nazočnošću pomoći prikupljanju sredstava za pomoć oboljeloj djeci, opremanjem Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj.

„Jedan od ciljeva koji želimo ostvariti organizacijom ovog koncerta jest nabava oftalmoskopa, uređaja prijeko potrebnog Klinici za dječje bolesti Zagreb za obavljanje nužnih oftalmoloških pretraga kod novorođenčadi. Humanitarna akcija “POKAŽI LJUBAV” ima visoke aspiracije i nadamo se da će prerasti u tradiciju ljubavi i pomaganja u idućim godinama“, rekao je predsjednik RC-a Zagreb 1242 Eduard Vasilj.

Uz organizaciju ovoga velikog humanitarnog koncerta, Rotary klub 1242 planira još cijeli niz aktivnosti koje će biti samo nastavak humanitarnih akcija Rotary kluba Zagreb 1242 kojima se želi pomoći najugroženijim slojevima društva.

S održavanjem koncerta poklopila se i vrlo lijepa obljetnica Zagrebačke filharmonije koja ove sezone obilježava 145 godina postojanja i muziciranja na najvišoj umjetničkoj razini. Stoga su i ovakvi koncerti prilika da umjetnost stave u funkciju pomaganja onima kojima je to najpotrebnije, u službu pokazivanja ljubavi glazbom te širenja duha dobre volje kroz univerzalni jezik glazbe.

„Humanitarni koncerti poput ovoga prilika su da se umjetnost stavi u funkciju pomaganja onima kojima je to najpotrebnije, u službu pokazivanja ljubavi glazbom te širenja duha dobre volje kroz univerzalni jezik glazbe. Stoga ih izvodimo s posebnim zadovoljstvom i radošću – izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije“ – rekao je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

Za više informacija posjetite stranicu www.eventim.hr.

A.M.

Oglas

Komentiraj

komentari