Poklanjamo ulaznice za posjet BACKO MINI EXPRESSU!

Najveća maketa željeznice jugoistočne Europe postala turistički dragulj Zagreba

Svega godinu dana od kada je otvorena, Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, smještena u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici br. 4, postala je jedan od najposjećenijih turističkih sadržaja glavnog grada, ali i kontinentalne Hrvatske.

Globalna zainteresiranost za ovu malu zagrebačku oazu velike kreativnosti i ručnog rada, koja je iznjedrila na 75 četvornih metara, najveću u ovom dijelu Europe, maketu po kojom prometuje više od stotinu vlakova osam sati svakog dana, zabilježena je od strane turista iz svih dijelova svijeta.

Drage mame i tate, bake i djedovi:)

Imamo odličnu vijest za Vas, idemo s nagradnom igrom u kojoj zahvaljujući Backo Mini Expressu poklanjamo obiteljsku ulaznicu (ulaznica uključuje dvoje odraslih i dvoje djece) za posjet najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe.

Nagradni natječaj traje do četvrtka 20. listopada 2016.

Vi morate samo točno odgovoriti na postavljeno pitanje, navesti ime i prezime, točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto), e-mail adresu (obavezno) i broj telefona/mobitela i poslati na info@sretnamama.hr.

Napomena: Mail naslovite (subject/predmet) na “ Backo Mini Express”.

Nagradno pitanje: Tko je idejni začetnik projekta Backo Mini Express?

Uvećajte si šansu za dobivanje ulaznica time što ćete lajkati našu stranicu,  post na Facebooku komentirati i lajkati.

Sretno svima!

21.10.2016. Ovog puta naša dobitnica obiteljske ulaznice za posjet najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe je Ivana Kalac. A svi drugi koji nisu osvojili mogu zaigrati u studenom!

Najviše nam dolaze cijele obitelji – od djece starosti dvije ili tri godine, očeva i majki, pa do djedova i baka. Svi žele posjetiti  i saznati što to Backo Mini Express nudi. Najviše su nas ovog ljeta posjećivali turisti iz gotovo svih krajeva Europe – od Velike Britanije do Rusije, a bilo je i posjeta iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. U pravilu većini njih je to prvi posjet maketi, tijekom kojega su ostajali kod nas od pola sata do sat vremena proučavajući s puno zanimanja sve što nudimo. No bilo je i turista koji su već nekoliko puta bili u Zagrebu, pa tako i kod nas u Gundulićevoj ulici – komentirao je ovogodišnji turistički posjet najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta.

Na maketi kojom istovremeno može bez ikakvih kvarova ili sudara voziti dvadeset vlakova, za što je postavljeno čak 1.050 metara tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra, najviše je zanimanje turista pobudilo skijalište na Medvednici i postavljena utrka Snježne kraljice, ali i detalji Zagreba, koji su u novije vrijeme sve češći na maketi.

Maketa Backo Mini Express, po svojim dimenzijama te sadržaju koji je umanjeni prikaz stvarnog života u omjeru 1:87, spada među dvadeset najvećih u Europi. Plod je isključivo ručnog rada i velikog maketarskog zalaganja idejnog začetnika projekta Antuna Urbića i još četvorice djelatnika makete te je u 80 posto svog sadržaja izvorni hrvatski proizvod.

Oglas

Komentiraj

komentari