Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima

Na konferenciji za novinare predstavljen je projekt „Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima” nastavak prošlogodišnjeg uspješnog projekta “Poklon s pričom”, koji prije svega ističe važnost pravih životnih vrijednosti i svega onoga što Božić zaista simbolizira, a ove godine posvećen je osobama starije životne dobi tzv. Superseniorima.

Projekt „Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima” nastavak je  prošlogodišnjeg uspješnog projekta „Poklon s pričom“ pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, a u njemu i ove godine sudjeluju brojne osobe iz javnog života i građani Republike Hrvatske. Ideja ovogodišnjeg projekta je kroz scenografiju, gastronomsku i edukativno-zabavnu ponudu uključiti građane svih dobi, posebice starije i djecu, u razne aktivnosti, a osim toga, ove godine će osobe iz javnog života svoje poklone – ručno izrađene kuglice za bor – darovati Superseniorima. Kuglice će biti izložene tijekom cijelog Adventa, a moći će se i zamijeniti za donaciju, čiji cijeli iznos ide Zakladi Zajednički put za različite modele pomoći i rada sa starijim osobama. Ono što se ovom akcijom prije svega želi poručiti jest želja za aktivnim uključivanjem osoba starije životne dobi u svakodnevicu te omogućavanje da budu što aktivniji i imaju što bogatiji i bolji život.

Generalna direktorica tvrtke Adria Media Zagreb, gospođa Ivona Čulo,  prisutnima je podijelila svoje oduševljenje što se projekt i ove godine nastavlja te je iznimno dobro prihvaćen i podržan, kako među čelnicima Grada Zagreba, tako i među svim građanima i posjetiteljima zagrebačkog Adventa.

Dosadašnji rad Zaklade Zajednički put kroz primjere poduzetih akcija i kampanja   predstavila je upraviteljica Zaklade, Ines Vrban te istaknula važnost sudjelovanja osoba starije životne dobi u projektu, budući da oni po prvi puta ove godine u sklopu projekta „Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima”  dobivaju mnoštvo sadržaja kreiranih upravo prema njihovim željama čime im se šalje poruka uvažavanja i prihvaćenosti.

Posebni savjetnik Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović dr.sc. Tomislav Madžar također je iskazao podršku projektu u ime Predsjednice, pod čijim se visokim pokroviteljstvom projekt i ove godine održava.

Na konferenciji je prisustvovala i pročelnica gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić: „Ako mediji ne poprate puno toga, naši stariji uopće ne znaju da se takvo nešto događa. Radimo za naše sugrađane, želimo napraviti puno više i puno bolje. Ovo je samo nastavak svega onoga što radimo za osobe starije životne dobi koje su u fokusu socijalne politike u gradu Zagrebu. Želimo pokazati da su oni za nas građani kojima želimo podići kvalitetu života. Više od 10 godina radimo za naše starije sugrađane preko raznih akcija, a ovo je samo jedan nastavak te naše priče”.

Gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić na samom se kraju zahvalio organizatorima na doprinosu ovogodišnjem programu Adventa te pozvao  sve građane da se aktivno uključe, kako u aktivnosti koje će im „Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima”  pružiti, tako i u doniranje sredstava koja će se prikupljati tijekom Adventa u Preobraženskoj ulici za daljnji rad Zaklade Zajednički put:

„Naziv ‘osobe starije životne dobi’ u Zagrebu je prošlost. To je najmodernija generacija Zagrepčana u najboljim godinama. Ne zato što ja tu pomalo spadam, nego zato što to najljepše psihološki zvuči za naše seniore. Ova akcija ima samo jedan cilj – kako uključiti naše starije sugrađane u zajednicu da budu aktivni. Za naše sugrađane u najboljim godinama se rade ovakve stvari da budu najbolja generacija građana“.

Posebno iznenađenje na kraju konferencije bio je i posjet najpoznatijeg Superseniora, Djeda Mraza i njegovog sina. Djed Mraz je zahvalio organizatorima što je ovogodišnji program posvećen njegovim vršnjacima te pozvao sve građane, a pogotovo Superseniore da svoja pisma sa željama za poklone povodom božićnih blagdana ubace u njegov poštanski sandučić koji će biti smješten u Supercaffeu, a on će se potruditi što više želja ispuniti.

Prošle godine projekt je podržalo više od 50 osoba iz javnog života, među kojima Miroslav Ćiro Blažević, Severina, Marko Tolja, Ivan Vukušić, Nevena Rendeli, Sandra Perković, Marijana Batinić, Aleksandra Dojčinović, Elfsi, Nenad Sovilj, Tarik Filipović, Boris Banović, Daniela Trbović i brojni drugi.

Kroz božićnu scenografiju, glazbenu i drugu ponudu ove godine održat će se i bogat program „Super Božić“ koji će kroz svoje aktivnosti angažirati sve dobne skupine jer je Božić metafora ljubavi, zajedništva te brige za one najugroženije, a to su prije svega najmlađa i najstarija populacija. Cjelodnevni program „Super Božića“ imat će za svakog po nešto. Najmlađi posjetitelji srijedom će moći sudjelovati u kreativnim radionicama, a subotom i nedjeljom se družiti s Djedom Mrazom u kutku Djeda Mraza. Oni nešto stariji uživat će uz glazbu DJ-a na prijepodnevnoj subotnjoj Spitzi i zabaviti se petkom na večernjim koncertima različitih glazbenika. Supersenior Disco Fever utorkom večer je posvećena osobama starije životne dobi te je zamišljena u stilu plesnih večeri koje će vratiti duh nekadašnjih zagrebačkih plesnjaka. Osim toga, tijekom cijelog Adventa svakog radnog dana organizirat će se  različite radionice za osobe starije životne dobi te Super Božić za Superseniore, posebna manifestacija organizirana samo za njih s koncertom i poznatim izvođačem kao i izložba Poklon s pričom, ručno izrađenih i ukrašenih kuglica za bor koje su izradile osobe iz javnog života, Superseniori te svi građani i posjetitelji grada Zagreba.

Projekt „Poklon s pričom“ u sklopu programa „Super Božić“, među ostalim, služi i za oživljavanje zagrebačke javne scene te kao promidžba grada Zagreba i Republike Hrvatske u jedan od centara društveno prestižnih europskih događanja.

Foto: Robert Gašpert

Oglas

Komentiraj

komentari