Pokrenut virtualni poduzetnički centar za samozaposlene žene

Kako krenuti od nule i uspjeti? Odgovore na takva pitanja uskoro će se moći dobiti na prvom ženskom poduzetničkom virtualnom centru – www.poduzetnica.hr. Potreba za takvom platformom rezultat je sve većeg broja ženskog samozapošljavanja. Glavna zadaća ove stranice bit će upravo davanje informacija, pomoći te podrške za samozaposlene poduzetnice kroz edukaciju i povezivanje s drugim kolegama.

Ideja za ovakvom jedinstvenom platformom došla je od Sanele Dropulić koja ističe kako su žene u većini po brojnosti, obrazovanosti i nezaposlenosti, dok su u manjini kada je riječ o upravljačkim tijelima privatnih i državnih kompanija ili po visini plaća. No, također ističe kako upravo ta visoka nezaposlenost žena donosi ujedno i pozitivan trend porasta samozaposlenih poduzetnica. U Zagrebu ukupno 40% svih zaposlenih radi u sektoru malog i srednjeg poduzetništva te oni ostvaruju više od polovice ukupnog prihoda u Hrvatskoj. Upravo su u tim sektorima zastupljene žene, no unatoč tome premalo se ulaže u njihove potrebe, probleme ili izazove na koje nailaze tijekom karijere. Kako bi se takve prepreke umanjile, samozaposlene žene će na www.poduzetnica.hr moći dobiti potrebnu podršku i pomoć.

Osim toga, dodatna aktivnost je organiziranje Kongresa samozaposlenih žena koji će se održati 08.03. iduće godine. Svrha kongresa je stvaranje novih poslovnih kontakata te razmjena iskustava i savjeta kroz panele i predavanja. Kotizacije nema, a prijave su u tijeku.

Kristina Rep

Oglas

Komentiraj

komentari