Pola milijuna kuna vrijedan Lidlov donacijski program „Više za zajednicu!“ ove godine pomogao 71 udruzi diljem Hrvatske

Kraj programa obilježen spektakularnim mjuziklom kazališta Komedija „Mamma mia“

Trgovački lanac Lidl Hrvatska svečano je obilježio završetak donacijskog programa zaposlenika vrijednog pola milijuna kuna „Više za zajednicu!“, koji je ove godine pomogao 71 udruzi i instituciji diljem Hrvatske. Tema ovogodišnjeg programa bila je kultura i obrazovanje pa su tako donirane obrazovne institucije, kulturno-umjetnička društva, udruge za promicanje kulture i obrazovanja. Na svečanosti u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija simbolično su uručene donacije za 27 udruga s područja Zagreba i Sjeverozapadne Hrvatske. Događaju su prisustvovali predstavnici Lidla, ZGK Komedija i Grada Zagreba, predstavnici doniranih udruga te Lidlovi zaposlenici koji su ih kandidirali. Svečanost je vodila glumica Mila Elegović, a kraj donacijskog programa uzvanici su proslavili hit mjuziklom „Mamma mia“.

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija bilo je domaćin obilježavanju završetka velikog Lidlovog donacijskog programa zaposlenika „Više za zajednicu!“, vrijednog pola milijuna kuna. Događaju su prisustvovali predsjednik Uprave Lidla Boris Lozić, direktor marketinga ZGK Komedija Miljenko Puljić te pomoćnik pročelnice gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba Goran Šarić.

U službenom dijelu programa, predstavnici Lidla uručili su simbolične čekove – donacije za 27 udruga i institucija s područja Zagreba i Sjeverozapadne Hrvatske, dok su zahvalnice uručene Lidlovim zaposlenicima koji su te udruge predložili. Lidlovi zaposlenici koji su sudjelovali u programu „Više za zajednicu!“ imat će priliku i volontirati u istima. Svečanost je vodila poznata glumica Mila Elegović, dok su sudionici po završetku službenog dijela uživali u jednom od najpopularnijih svjetskih mjuzikala „Mamma mia“. Uzvanike je u neformalnom dijelu druženja glazbenim programom zabavljala glumica i pjevačica Danijela Pintarić.

„Naša srca su puna kada pogledamo unatrag i vidimo da smo našim donacijama doprli do svakog kutka Lijepe Naše. Više od 1900 Lidlovih zaposlenika iz cijele Hrvatske svake godine predlaže udruge i institucije, a mi u njihovo ime doniramo te institucije. Od samog početka naše tvrtke u Hrvatskoj, naša misija je djelovati u harmoniji sa zajednicom u kojoj djelujemo. Kako se širimo i razvijamo, zahvaljujući svima vama, tako želimo društveno odgovornim djelima zahvaliti zajednici i učiniti je boljom za sve nas. Kada smo prije 3 godine pokrenuli ovaj program, upravo smo to njime htjeli pokazati, kako se lako naša mreža trgovina i zaposlenika može iskoristiti za pomoć u lokalnoj zajednici“ – poručili su iz Uprave Lidla Hrvatska.

Program je ove godine svečano obilježen u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, a donirana je ukupno 71 udruga i institucija.
Podsjetimo, ovo je treća godina da se provodi „Više za zajednicu!“, a dosad je kroz program donirano više od milijun i pol kuna za gotovo 250 različitih udruga i institucija u Hrvatskoj. Dosad su donirane različite udruge, bolnice, dječji domovi, vrtići i ustanove, a prednost se davala udrugama koje se bave djecom. Zahvaljujući angažmanu svojih zaposlenika, njih više od 1900, Lidl je i ove godine dopro gotovo do svakog grada u Hrvatskoj, donirajući institucije koje se bave kulturom i obrazovanjem. Trgovački lanac Lidl prva je kompanija u Hrvatskoj koja je organizirala ovakvu humanitarnu akciju na razini cijele države, aktivno uključujući sve svoje zaposlenike.

Oglas

Komentiraj

komentari