Pomoćnica ministra Lončar na skupu poduzetnica Zagrebačke županije

Povodom Svjetskog dana poduzetnica, županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova organiziralo je Skup poduzetnica Zagrebačke županije.
poduz
Na događanju su se sudionicima predstavile potpore koje žene poduzetnice mogu dobiti od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s poticajnim sustavom poduzetništva žena Ministarstva poduzetništva i obrta te mjerama poticanja poduzetništva kao i mjerama i potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju Zagrebačke županije.

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava prisutnima se obratio: „Žene su najviše izložene dugotrajnoj nezaposlenosti, a ona ‘vodi’ ispod crte siromaštva. Veliki je broj nezaposlenih žena sa srednjom stručnom spremom, stoga smo u vrlo intenzivnim pripremama promjene strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Obrazovni sustav moramo prilagoditi tržištu rada“, te dodao da se žene trebaju obrazovati i za neka ‘do jučer’ uvriježena muška zanimanja.

Predstavio je mjere Zavoda za zapošljavanje, poput potpora za zapošljavanje mladih osoba, potpora za samozapošljavanje, za usavršavanje, obrazovanje nezaposlenih…

Zdenka Lončar, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, poručila je da u Republici Hrvatskoj treba biti prisutna sustavna podrška poduzetništvu žena te pozvala poduzetnice da iskoriste društvene mreže ‘u svoju korist’.

Izvor: www.minpo.hr

Oglas

Komentiraj

komentari