Poznati zagrebački chefovi predlažu što pripremiti za Le Diner en Blanc

Bliži nam se Le Diner en Blanc koja se 20. svibnja premijerno održava u Zagrebu, a chefovi najpoznatijih zagrebačkih restorana pripremili su zanimljive i jednostavne recepte. Svi koji žele na vrijeme osigurati mjesto za sebe i svoju dragu osobu još se uvijek stignu registrirati na službenoj stranici Le Dîner en Blanc i kupiti svoju ulaznicu odmah nakon što dobiju potvrdu organizatora da sujedan od sretnika prvog izdanja, a zatim se baciti na planiranje specijaliteta.

Priska Thuring, chef restorana Dubravkin put ističe kako je najbolji odabir hrane za piknik košaru bilo koja vrsta quicheva i pita sa svježim i sezonskim namirnicama, soparnik, razne savijače ili pak ukusne i osvježavajuće salate. Kao brz i ukusan specijalitet predlaže salatu s poširanim jajima, kravljom skutom s roštilja, pečenom ciklom, divljim šparogama, mladim lukom i rotkvicama te s dresingom od limuna, maslinovog ulja, soli i papra. Uz ovo ukusno jelo, najbolje će se sljubiti čaša šampanjca Piper-Heidsieck Cuvée Brut.

Iz najpoznatije zagrebačke pizzerije Basta Gourmet Bar stiže još jedna lagano proljetno jelo. Lisnate salate kao što su zelena salata, radič i matovilac treba pomiješati s komadićima dimljene govedine, sira kotarca i grana padanom te u sve dodati ukusne cherry rajčice, crne masline i slatko ljute papričice te začiniti acetom. Elmir Šibonjić, glavni Bastin pizzaiolo kao prilog salati predlaže i slasni kruh od tijesta za pizzu. Elmir uz ovu salatu predlaže čašu crnog vina Saints Hills Roko.

Chef restorana Okrugljak, Dominik Severinac predlaže hrskavi pileći zabatak na salati od šparoga i kukuruza. Sočni pileći zabatak odvoji se od kosti i kože, a zatim tanko rastuće između dvije folije. Začini se s malo soli i svježeg bosiljka i zarola, a zatim panira u brašnu, jajima, domaćim krušnim mrvicama u koje se doda svježi peršin i limunova korica te se prži u dubokoj masnoći na 160 stupnjeva, 7 do 8 minuta, dok mrvice ne poprime zlatno-žutu boju. Sve se posluži zajedno sa salatom od svježeg kukuruza, zelenih šparoga, cherry rajčica koji se zajedno lagano preprže na maslacu u tavi te začini sa soli i paprom. Uz ovo jelo, Dominik predlaže čašu bijelog vina Saints Hills Nevina.

Za sve one koji žele pripremu hrane prepustiti stručnjacima, organizatori su ponudili i opciju online kupnje košare s delikatesama koje će ih dočekati na samoj lokaciji, a pripremit će ih vrhunski chefovi restorana Baltazar, Okrugljak, Dubravkin put, Basta i Spoon.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 250 kuna, odnosno 300 kuna ukoliko se posjetitelji odluče za opciju prijevoza. Organizirani autobusi će u unaprijed određeno vrijeme obilaziti dogovorena stajališta u gradu i prevoziti goste i njihove stvari do tajne lokacije gdje će se piknik održati, a za povratak će se pobrinuti taksiji koji će čekati na improviziranom stajalištu kod lokacije. Početak nezaboravne večeri ispunjene druženjem s prijateljima i uživanjem u dobroj hrani i piću predviđen je za 19 sati, a trajat će do ponoći.

Više informacija o pravilima nalazi se na službenoj web stranici zagreb.dinerenblanc.com.

A.M.

 

Oglas

Komentiraj

komentari