Praktikum – centar za djecu i mlade dio je ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu!

Besplatni adventski program Praktikuma namijenjen je djeci osnovnoškolcima!

Praktikum – centar za djecu i mlade dio je ovogodišnje božićne bajke, popularnog i nagrađivanog Adventa u Zagrebu. Advent se otvara 1.prosinca paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu i prigodnim programom, a naglasak je stavljen na kulturna događanja. Kako bi razveselili i one najmlađe, Praktikum sudjeluje ciklusom likovno-kreativnih i glazbenih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom „Priče iz davnine“ Ivane Brlić Mažuranić.

Radionice su besplatne i održavaju se u samom centru grada, na adresi Gajeva 2/2.kat. Glazbene radionice su pod pedagoško-umjetničkim vodstvom Melite Lovričević, a likovno-kreativne pod pedagoško-umjetničkim vodstvom Lore Rajčić i Ivane Završki.

Potrebna je prijava na radionicu na: info@udruga-praktikum.hr

Raspored i opis radionica:

  • SUBOTA, 8.12.2018., 17:00-18:30h, Glazbena radionica: “Pričam ti priču”, I.B.Mažuranić “Kako je Potjeh tražio istinu”

Radionica grupnog muziciranja i pjevanja na principu Orffovog instrumentarija. Pripovijedanje bajke “Kako je Potjeh tražio istinu” kroz glazbu i pokret, istraživanje improvizacijske forme, kroz igru i grupnu interakciju. Glazbeno znanje nije preduvjet. Dijete koje želi može ponijeti svoj instrument, u suprotnom osigurava Praktikum.

  • NEDJELJA, 9.12.2018., 17:00–18:30h, Glazbena radionica: “Pričam ti priču”, P.I.Tchaikovsky “Orašar

Radionica grupnog muziciranja i pjevanja na principu Orffovog instrumentarija. Pripovijedanje bajke “Orašar” kroz glazbu i pokret, istraživanje improvizacijske forme, kroz igru i grupnu interakciju. Glazbeno znanje nije preduvjet. Dijete koje želi može ponijeti svoj instrument, u suprotnom osigurava Praktikum.

  • SUBOTA, 15.12.2018., 17:00-18:30h, Likovno kreativna radionica “Šuma Striborova” – Izradimo vlastitu Šumu Striborovu!

Polaznici će od kreativnih materijala izrađivati maske i vlastitu Šumu Striborovu, a u drugom djelu radionice okušat će se u izvedbi odabranih scena iz djela.

  • SUBOTA, 22.12.2018., 17:00-18:30h, Likovno kreativna radionica “Sedam plamenčića”

Gledaonica animiranog filma Pavao Štalter – 7 plamenčića. Interpretacija scene jahača prema animiranom filmu. Bojanje predložaka i kopiranje predloška na papir s manjim pomacima kako bi dobili dojam kretanja likova.

  • SUBOTA, 29.12.2018., 17:00-18:30h, Likovno kreativna radionica – Sunce Djever i Neva Nevičica

Prema predlošku priče koja ističe ljubav, sreću, požrtvovnost, što je bogatstvo… polaznici će kroz kreativno izražavavanje nacrtati kako izgledaju pozitivne i negativne karakteristike likova.

  • SUBOTA, 5.1.2019., 17:00-18:30h, Likovno kreativna radionica – “Ribar Palunko i njegova žena”

Priča kroz sjene. Izrada likova i konstrukcije od kartona, povezano paus papirom. Rekreiranje pojedinih dijelova priče.

Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost. U prostorima centra Praktikum održavaju se dramske i filmske radionice, likovne i glazbene radionice, različiti treninzi i programi pomoći u učenju, Terapija igrom i Savjetovalište za djecu, mlade i roditelje te ALOHA mentalna aritmetika za djecu od 4 do 13 godina. Uz edukativno zabavni dio, centar osmišljava i provodi  aktivnosti i projekte podržane iz nacionalnih i EU fondova vezane za zaštitu zdravlja djece i mladih s naglaskom na sve oblike rizičnih ponašanja, promiče cjeloživotno obrazovanje kroz neformalno obrazovanje mladih i jačanje civilnih organizacija.

Više saznajte na www.udruga-praktikum.hr

Oglas

Komentiraj

komentari