PRAKTIKUM MUSIC KIDS radionice za djecu predškolskog uzrasta

Glazbena radionica PRAKTIKUM MUSIC KIDS, u organizaciji Udruge PRAKTIKUM, djecu predškolske dobi upoznaje s glazbom i glazbenim instrumentima i svim njezinim čarima na njima primjeren način uz igru, priču i pokret. Polaznici nakon predškolskih glazbenih radionica redovno upisuju glazbene škole. Program se bazira na Waldorf pristupu (IWP) i Funkcionalnoj muzičkoj pedagogiji (FMP).

Djeca se kroz program upoznaju sa svim instrumentima kako bi na kraju sami izabrali svoj budući instrument, kreativno se zabavljajući i uživajući uz glazbu. Kod djece ovog uzrasta jako je važno postaviti osnove glazbenog obrazovanja. To su ritam, tempo i visina tonova (smjer kretanja melodije). Važno je napomenuti da se većina sati temelji na interakciji između djece.

Istraživanja govore da postoji spona između glazbene naobrazbe i bolje sposobnosti učenja koja se vidi i na području jezika, govora, memorije, pažnje i emocija. Uključivanje djece u rano glazbeno obrazovanje može doprinijeti boljem razvoju intelektualnih i emocionalnih vještina. Ranom glazbenom naobrazbom djeca vježbaju mozak i mogu utjecati na njegov razvoj što uključuje i razvoj njihove osobnosti. Glazbena naobrazba značajno poboljšava rad živčanog sustava i potiče sposobnost učenja. Na nastavi kroz godinu potiče se aktivno slušanje, rad u timu, razvijati motoričke sposobnosti te komunikacijske vještine i disciplinu kroz izradu instrumenata, crtanje, ples, sviranje i pjevanje. Povezuje se glazba s trenutnim doživljajem i uči kako glazba utječe na inspiraciju. Pokreti ili crteži bit će potaknuti glazbom koju slušaju.

PRAKTIKUM MUSIC KIDS počinje s radom sredinom listopada, a predviđeni završetak rada je 9.6.2019. Program će se izvoditi na lokaciji Gajeva 2./2.kat.  Radionice se neće održavati tijekom školskih praznika.

Više informacija na: PRAKTIKUM MUSIC KIDS i prijave na: info@udruga-praktikum.hr

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari