PRAVO DOBA – sajam za 50+ generacije

Zagrebački velesajam najavio je treće izdanje sajma PRAVO DOBA, jedinstvenog projekta u Republici Hrvatskoj koji promiče i aktivno sudjeluje u podizanju kvalitete života u starijoj dobi. PRAVO DOBA na Zagrebačkom velesajmu održava se od 18. do 20. svibnja 2017. godine.

Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put. Pokrovitelj Sajma je gradonačelnik Milan Bandić.

Na Sajmu će biti prisutno 65 izlagača, koji će ponuditi odgovore na najčešća pitanja, poput očuvanja ili poboljšanja zdravlja, kreativnog korištenja slobodnog vremena, osiguranja njege u poznim godinama te integracije u društvo i ostvarenje međugeneracijske komunikacije.

Na Sajmu će biti prezentirani programi putovanja i  učenja za starije i različite kreativne radionice, koje će potaknuti mnoge na odabir novog hobija i novih aktivnosti. Kako je dobro zdravlje temelj i uvjet za aktivan život, izlagači i predavači će dati zanimljive i korisne informacija o očuvanju i poboljšaju zdravlja. Lječilišta, toplice, poliklinike prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti. Domovi za starije osobe na Sajmu će predstaviti svoju ponudu, dok će tvrtke s opremom, aparatima i pomagalima ponuditi svoje proizvode i savjetovati o njihovoj primjeni.

U sklopu sajma će se održati panel diskusija na temu Pedesete –  novi početak ili početak kraja? Sudionice panela su i osnivačice portala „One nastupaju“, sve redom žene koje su ostavile traga u profesionalnom životu i javnosti: Ankica Mamić, Snježana Mlinarević, Jelena Skorup, Diana Glavina i Mladenka Šarić.

Nakon otvorenja Sajma na programu je zanimljiv panel na temu Srebrna ekonomija-razvoj tržišta proizvoda i usluga za starije osobe.

Dio izlagača je uključen u akciju BESPLATNI MALI SISTEMATSKI PREGLED I SAVJETOVANJA, prilikom kojeg se pregledi i savjetovanja obavljaju na izložbenim prostorima. Mnogi izlagači pripremili su posebne akcije i nagrade za posjetitelje, te interesantne prezentacije na Otvorenoj pozornici. U suradnji sa suorganizatorima pripremljene su radionice, predavanja i okrugli stolovi za stručnjake i široku posjetu.

Posebno osmišljen prostor na sajmu je Čitaonica u kojem će se posjetitelji moći odmoriti uz dobru knjigu i tu istu knjigu ponijeti i kući, a preostale knjige donirat će se Knjižnicama grada Zagreba.

Pozivaju se također svi posjetitelji ako imaju knjige koje bi rado poklonili drugima za daljnje čitanje neka ih donesu sa sobom.

Za vrijeme trajanja sajma PRAVO DOBA održat će se i nekoliko zanimljivih prezentacija:

  • Salvia Senior residence – prvo naselje za osobe treće životne dobi, Dom za starije osobe Salvia
  • Trikovi za rješavanje boli u leđima, Ortopedix
  • Prezentacija aparata za cirkulaciju i balans energije, Tiens
  • Razlika između ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, Dug život – portal za treću dob
  • Kreativnost u službi inkluzije, Gradsko društvo crvenog križa Zagreb
  • Predstavljanje uređaja Bemer za poboljšanje cirkulacije, Kozmetički salon Valentino
  • Prezentacija projekta 65 plus, Knjižnice grada Zagreba

Svi posjetitelji Sajma svakodnevno mogu sudjelovati u zanimljivom nagradnom kvizu i osvojiti neku od bogatih nagrada koje će pripremiti izlagači i suradnici.

Svečano otvorenje počet će u četvrtak, 18. svibnja u 11.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma koje će otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

MJESTO ODRŽAVANJA                                  Kongresni centar Zagrebačkog velesajma
RADNO VRIJEME                                           10.00 do 18.00 sati

Ulaz za sve posjetitelje je BESPLATAN te su osigurane posebne pogodnosti: HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte. HERTZ rent a Car, popust na cijene najma automobila: za izlagače 25% popusta, za posjetitelje 15% popusta.

Za više informacija posjetite www.zv.hr/pravodoba

Oglas

Komentiraj

komentari