Predsjednica Republike Hrvatske posjetila Aquatiku – Slatkovodni akvarij u Karlovcu

12. lipnja 2017.– Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Karlovac je stigla povodom svečane proslave 330. obljetnice izbora svetog Josipa za zaštitnika Hrvatske. U sklopu svog programa posjete, između ostalih, obišla je karlovački slatkovodni akvarij, gdje ju je srdačnom dobrodošlicom dočekala ravnateljica Javne ustanove Aquatike Margarita Maruškić Kulaš.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo bila ugostiti Predsjednicu RH, koja je posebno istaknula i pohvalila rad s djecom i mladima u Aquatici. Iznimno nas veseli činjenica da je tijekom posjeta Karlovcu upravo Aquatika bila prepoznata kao jedan od najistaknutijih simbola Karlovca i cijele Karlovačke županije, što je Predsjednica potvrdila svojim današnjim dolaskom u naš akvarij.“, izjavila je ravnateljica Javne ustanove Aquatika Margarita Maruškić Kulaš.

Aquatika se od svog otvorenja u listopadu 2016. istaknula među javnim ustanovama u Hrvatskoj te se ujedno nametnula kao inovativna i proaktivna ustanova koja poseban naglasak stavlja upravo na edukaciju djece i mladih te na brigu o okolišu i lokalnoj zajednici. Uz više od 100 vrsta riba te 40 endemskih vrsta u ukupno 25 akvarija, Aquatika je posjetiteljima zanimljiva i zbog edukativnog te znanstveno-istraživačkog centra te kongresne dvorane u kojima se održavaju brojne radionice, stručne konferencije, koncerti i kazališne predstave.

Posjet Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović Karlovcu započeo je posjetom udruzi „Jak kao Jakov“, u pratnji novoizabranog karlovačkog župana Damira Jelića te karlovačkog gradonačelnika Damira Mandića, nakon čega su obišli Gradsku tržnicu, a potom se uputili u razgled akvarija. Po završetku obilaska Aquatike cjelodnevni posjet gradu Karlovcu uveličan je na misnom slavlju u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na Dubovcukoje je predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

Javna ustanova Aquatika nastala je u sklopu projekta „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. u iznosu od 36.222.282,45 kuna, dok je cjelokupna vrijednost iznosila 36.691.939,25 kuna.

 

Oglas

Komentiraj

komentari