Predsjednik Gradske skupštine otvorio institucionalnu suradnju sa Sveučilištem

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić posjetio je Sveučilište u Zagrebu čime je nakon dugo vremena otvorio institucionalnu suradnju Skupštine i Sveučilišta. Na sastanku koji je prvenstveno bio usmjeren na otvaranje prostora za međusobno potporu i bolju komunikaciju, rektor Sveučilišta dr.sc. Damir Boras osvrnuo se i na početak Europskih sveučilišnih igara 2016. u čiju se organizaciju uključio veliki broj raznih ustanova, među njima i Skupština Grada što je samo pokazalo želju za uključivanjem i podizanjem razine kvalitete organizacije ovog studentskog sportskog događaja.

Predsjednik Mikulić na ovom je sastanku otvorio i mogućnost korištenja prostorija Gradske skupštine u korist promicanja samog Sveučilišta kao i otvaranja ovog visokog doma za razne kulturne i obrazovne sadržaje.

“Do sada ste uvijek gradili veze s Gradom, ali bi htio to podići i do te razine da Skupština ima također otvorenu komunikaciju i udio u rješavanju određenih problema. S Gradom danas imamo partnerski odnos, što znači da kao takvi možemo i moramo upozoravati ako se neke stvari ne rade dobro, odnosno ponuditi bolja rješenja ako znamo”, naglasio je predsjednik Mikulić te dodao da smo svi u službi razvoja Grada Zagreba, dakle svi trebamo rješenja za istim stolom tražiti.

Uz predsjednika Gradske skupštine i rektora Sveučilišta u Zagrebu, sastanku su prisustvovali i prorektor za inovacije i transfer tehnologije dr.sc. Miljenko Šimpraga, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Mirjana Hruškar te prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta Mladen Janjanin.

Izvor: Zagreb.hr

Oglas

Komentiraj

komentari