Predstavljanje košarke u sklopu projekta ST4ALL

4.09.2018. – Održano je još jedno predstavljanje projekta “Sports training for all’ – ST4ALL, djeci inkluzivnih riječkih škola, njihovim obiteljima, te trenerima i voditeljima mladih sportaša. Prezentirana su sportska aktivnost: inkluzivni program košarke.
Diseminacijom ovih sportskih aktivnosti u sklopu Projekta “Sports training for all’ – ST4ALL, članovi obitelji motiviraju se poduzeti sportske aktivnosti izvan škole svoje djece, te se podržavaju kako bi prihvatile sposobnosti svoje djece – posebice djece s teškoćama u razvoju.
Cilj projekta ‘Sports training for all’ – ST4ALL je edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti. Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice.
S obzirom na to da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu.
U Projektu “Sports training for all’ – ST4ALL sudjeluje osam partnera iz ovih zemalja: Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske, dok je predstavnik iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.
M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari