PREDSTAVLJENA DOSADAŠNJA DOSTIGNUĆA PROJEKTA KLUB 54+

Cilj projekta je pružiti cjeloživotno učenje i obrazovanje, ali i poboljšati kvalitetu života i povećati razinu aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 55 godina u zajednici

 Projekt KLUB 54+ nastao je suradnjom Udruge Opera B.B  ZAGREB, prvog komorno opernog kazališta u Hrvatskoj i Udruge PET PLUS. Cilj projekta je pružiti cjeloživotno učenje i obrazovanje, ali i poboljšati kvalitetu života i povećati razinu aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 55 godina u zajednici, čime  direktno smanjujemo socijalnu isključenost za minimalno 215 osoba.

Jučer je u kazališnoj kavani Kavkaz javnosti predstavljen dosadašnji rad i postignuća u projektu KLUB 54+. Kratkim druženjem uz nosioce i suradnike na projektu najavljen je početak održavanja glazbenih radionica, ali i novi ciklus ostalih kreativnih radionica. Na druženju su bili predsjednica Udruge PET PLUS Mira Davidović, voditeljica projekta Andreja Radinger, koordinatorica projekta Adrijana Pelikon i Ronald Braus, predsjednik Udruge Opera BB. Osim osnovnih informacija o projektu i dosadašnjim rezultatima koje je predstavio, Ronald je prisutne, uz Lidiju Horvat Dunjko, Blanku Tkalčić te pratnje Marija Čopora i Darijana Ivezića, počastio i glazbenim ugođajem – ljubavnom pjesmom za Valentinovo, čime je najavio prvu glazbenu radionicu koja će se održati u Novskoj.

Sufinanciran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda, Projekt KLUB 54+ započeo je sa svojom provedbom u rujnu 2018. godine te će se provoditi do kraja kolovoza 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta je 910.379,44 kn od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 773.822,52kn. Jučerašnjem ugodnom druženju pridružile su se i poznata hrvatska glumica Nada Rocco te književnica Sanja Pilić.

Kreativne radionice projekta KLUB 54+ započele su u studenom 2018. godine i to radionice likovnog stvaralaštva, kreativnog plesa, bubnjanja i književnog kluba, čiji prvi ciklus traje sve do 16.03.2019.godine. Radionice bubnjanja i književnog kluba održavaju se u Domu umirovljenika Trnje, a radionice kreativnog plesa i likovnog stvaralaštva u Domu umirovljenika Maksimir u Zagrebu. Radionice u Osijeku: radionica kreativnog plesa u Domu umirovljenika Osijek te književnog kluba  u Poetry caffe-u Magis.

U prvoj polovici projekta stručni timovi održali su prvih 35 radionica od njih sveukupno planiranih 127 na kojima su sudjelovale 62 osobe starije od 55 godina. Nastavkom održavanja radionica u Zagrebu i Osijeku, koje su ponovno započele u veljači nakon kratke blagdanske stanke te početkom drugog ciklusa održavanja kreativnih radionica 19.03., očekuje se brojka od najmanje 215 osoba koje će biti uključene u projekt.

Najavljene glazbene radionice u sklopu projekta KLUB 54+ održat će se u 6 gradova; Vukovaru, Petrinji, Sisku, Ogulinu, Karlovcu i Novskoj. Upravo u Novskoj 15. veljače u Glazbenoj školi Novska s početkom u 16:00 sati održat će se prva glazbena radionica čiji je voditelj  operni pjevač, ujedno osnivač, predsjednik i umjetnički ravnatelj Opere B.B. ZAGREB Ronald Braus. Ostatak stručnog tima koji će održavati glazbene radionice čine poznati i renomirani stručnjaci iz svijeta glazbe: sopranistica Lidija Horvat Dunjko, mezosopranistica Blanka Tkalčić te dirigent Darijan Ivezić.

Nakon glazbene radionice polaznici će zajedno sa stručnim timom održati concertino za sve sugrađane u Glazbenoj školi Novska s početkom u 20:00 sati na kojem će sudionici glazbene radionice pokazati svo svoje novostečeno znanje. Concertino je poklon građanima grada Novske, a ulaz je slobodan za sve.

Nakon Novske, slijede radionice u Sisku 13.03.2019., kao i u Vukovaru 14.03.2019. godine, gdje će se održati 4 grupe glazbenih radionica za manjine. Na web stranici KLUB 54+ možete pronaći sve informacije o terminima održavanja svih radionica i concertina.

Foto: Petar Santini

Oglas

Komentiraj

komentari