Premijere domaćih craft pivovara na Istra & Craft Beer Festivalu

Zagreb, 03. listopadaNova Runda i LAB pivovara, dvije su popularne domaće craft pivovare i ovih će dana u Poreču predstaviti svoje nove uzdanice. Sutra, naime, počinje prvi Istra & Craft Beer Festival koji će okupiti male, nezavisne i craft pivovare, a u sklopu kojeg će Nova Runda premijerno predstaviti pivo ‘F5’, a LAB pivovara pivo naziva ‘My name is Jeff’.

Nova Runda je, inspirirana konferencijom web tehnologije na kojoj redovito gostuje, došla na ideju da zajedno s organizatorima konferencije napravi i kolaboracijsko pivo koje će premijerno moći isprobati posjetitelji Istra & Craft Beer Festivala u Poreču.

Radi se o osvježavajućem pivu pod nazivom F5 koje stilski spada u New England Pale Ale, a odmilja za njega kažu da je ‘pivo za sve geekove, najgeekastije pivo na svijetu’“, poručili su iz Nove Runde.

‘My name is Jeff’ je pak cijela nova linija koja kreće iz LAB pivovare.

Radi se o limitiranim serijama piva, otprilike 600 litara po uvarku, gdje ćemo iskazivati svu svoju kreativnost kroz križanje stilova i igru s receptima. Prva u nizu je Quadruple IPA nazvana ‘My name is Jeff’. Pivo je suhog tijela, izražene gorčine i jake hmeljne arome“, otkrili su u LAB pivovari.

Uz pivovaru domaćina – Istarsku pivovaru te Novu Rundu i LAB pivovaru svoja piva će u Poreču predstaviti i brojne druge hrvatske pivovare. Popis svih pivovara koje stižu na Istra & Craft Beer Festival dostupan je na službenoj stranici festivala.

Istra & Craft Beer Festival će zasigurno privući brojne ljubitelje popularnog pića od ječma i hmelja, a održat će se od 4. do 7. listopada na porečkoj rivi u ‘pop up’ pivnici uz more te u porečkim restoranima i barovima. Za dobru atmosferu zadužena su zvučna imena regionalne glazbene scene kao što su Dogma, Let 3, Big Wave, TBF, Letu Štuke i Hladno pivo, a svaki dan će publiku zabavljati i DJ Dejvid.

Da se pivo ne konzumira na prazan želudac pobrinut će se i dva street food punkta: Mezzino Street by Valamar i porečka Burgerija na kojima će se nuditi hrana koja se dobro slaže s pivom poput burgera, wrapova, krumpirića i sličnog.

Jedan od načina kako doći do nagrade je Pivska putovnica – kartica u kojoj će se bilježiti sve konzumacije u lokalima iz Beer & Music i Beer & Bar programa kao i degustacije iz svih pivovara i street foodera iz pop up pivnice. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je skupiti šest pečata kao potvrde o konzumaciji. Putovnice će se moći pronaći u restoranima i barovima partnerima, u pop up pivnici ili kod hostesa koje će dijeliti putovnice. Nagrade su itekako primamljive. Prva su dva noćenja u Valamar Lacroma Dubrovnik Hotelu, druga veliki poklon paket piva, a treća večera za dvoje u restoranu Sv. Nikola u Poreču.

Tijekom Istra & Craft Beer Festivala održat će se i Pub kviz. On će biti posebno zanimljiv istinskim poznavateljima piva i rock glazbe, a prijave su još uvijek otvorene na službenoj Facebook stranici festivala.  Osim pub kviza, 5. i 6. listopada će se u pop up pivnici održati i Pivski kviz gdje se uz točne odgovore na nekoliko brzih i jednostavnih pitanja mogu osvojiti izvrsne nagrade.

Inače, jedan od organizatora ovog velikog pivskog događaja u Istri je Jakov Kolega koji je craft beer festivale pokrenuo u Zadru, Dubrovniku i Zagrebu, glavni sponzor je Valamar Riviera, pivovara domaćin Istarska pivovara, a ostali sponzori Gark konzalting, Fearh i Špina. Projekt podržavaju i Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč i Turistička zajednica Istarske županije. Dodajmo i da će organizatori sve informacije o Istra & Craft Beer Festivalu objavljivati na službenoj stranici www.istracraftbeer.com i na Facebook stranici festivala.

M.Z.

Oglas

Komentiraj

komentari

1 komentar